VEȘTI BUNE. Traseele turistice forestiere și montane pot fi amenajate pentru accesul turiștilor

VEȘTI BUNE. Traseele turistice forestiere și montane pot fi amenajate pentru accesul turiștilor

Prefectura anunță că până la minivacanța de Paștele Ortodox va ridica interdicția de acces în zonele împădurite din județul Arad.

Centrul Local pentru Combaterea Bolilor Arad a adoptat astăzi Hotărârea nr. 5, prin care se aprobă planuri de măsuri pentru intervenția în două focare de pestă porcină africană, care evoluează în două exploatații nonprofesionale din orașul Sântana și comuna Șicula. Măsurile vor fi puse în aplicare imediat și vor fi menținute până la stingerea focarelor.

De asemenea, conform art. 3 al Hotărârii CLCB adoptată astăzi, prin derogare de la art. 3 din Hotărârea CLCB Arad cu numărul 1 din 26.02.2021, se permite Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Arad, Serviciului de Voluntariat Montan, ocoalelor silvice și reprezentanților unităților administrativ-teritoriale efectuarea lucrărilor de amenajare, întreținere, marcare și semnalizare a traseelor turistice existente la nivelul județului Arad.

„Intenția noastră este ca până la minivacanța de Paștele Ortodox să ridicăm interdicția de acces în zonele împădurite din județul Arad, instituită ca măsură de prevenire a răspândirii virusului pestei porcine africane. Pentru a pregăti acest lucru permitem începând de astăzi activitățile de marcare și amenajare a traseelor turistice.  Totodată, autoritățile cu responsabilități în domeniu și administratorii fondurilor de vânătoare vor efectua activități de inspecție în teren și de ecarisare a leșurilor de porci mistreți pe care le vor găsi în interiorul perimetrelor administrate, astfel încât să evităm orice disconfort și să împedicăm transmiterea virusului pestei porcine africane spre zonele locuite”, a declarat Prefectul Județului Arad, Toth Csaba.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.