Zeci de sancțiuni aplicate de rutieriști în doar două ore

Zeci de sancțiuni aplicate de rutieriști în doar două ore

Polițiștii rutieri arădeni au desfășurat astăzi acțiuni de verificare în municipiu.

Acțiunile care au avut loc între orele 12 și 14 și au fost desfășurate de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Arad, cu atribuții pe linie de ordine publică și rutieră, au vizat impunerea unui climat de ordine și siguranță rutieră, respectiv de combatere a principalelor cauze generatoare de accidente identificate la nivelul municipiului Arad (neacordarea priorității de trecere pietonilor și indisciplina pietonilor, în principal, iar în subsidiar alte încălcări ale legislației rutiere).

În urma activităților au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.530 de lei, astfel: pentru viteză – 5; nepurtatea centurii de siguranță – 5; folosirea telefonului mobil în mers – 2; traversare neregulamentară a pietonilor – 6; Lg. 55/2020 – 2; bicicliști – 3; opriri neregulamentare – 6; alte abateri – 15.

De asemenea, au fost reținute 4 permise, pentru neacordare de prioritate pietonilor, neacordare de prioritate altor vehicule, nerespectarea semnificației culorii „roșu” a semaforului și retrase două certificate de înmatriculare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.