ZECI de TONE de porumb CONFISCATE de polițiști

ZECI de TONE de porumb CONFISCATE de polițiști

Peste 38 de tone de porumb, fără documente legale, au fost confiscate de poliţişti, de la un conducător auto bănuit de fals şi uz de fals.

Vineri, 8 decembrie a.c.,  polițiștii din Bihor au depistat, pe D.N. 79, în afara municipiului Oradea, un bărbat, de 44 de ani, din comuna Frînceşti, judeţul Vâlcea, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, format din autotren cu semiremorcă.

La solicitarea legală a poliţiştilor rutieri, cel în cauză a prezentat la control o poliţă de asigurare de răspundere civilă auto care, în urma verificărilor, s-a dovedit a fi falsă.

În cauză a fost întocmit dosar penal, conducătorul auto fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

De asemenea, cel în cauză a fost sancţionat pentru nerespectarea normelor privind utilizarea aparatului tahograf.

Totodată, a fost verificată încărcătura transportată, care nu avea corespondent în factura prezentată, respectiv transporta porumb boabe, factura prezentată fiind eliberată pentru grâu.

În urma verificărilor efectuate în continuare de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, persoana juridică destinatară a mărfii a fost sancţionată contravenţional cu amendă, în valoare de 10.000 lei, potrivit prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Astfel, s-a procedat la confiscarea celor 38,1 tone de porumb, fără documente legale, în valoare de aproximativ 20.000 de lei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.