Arădenii, invitaţi să doneze pentru proiectele înscrise la cel mai mare eveniment de alergare din vestul ţării

Arădenii, invitaţi să doneze pentru proiectele înscrise la cel mai mare eveniment de alergare din vestul ţării

Arădenii sunt invitaţi să doneze pentru proiectele înscrise în programul Timotion, eveniment de alergare ce va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni la Timişoara.

Cel mai mare eveniment de alergare din vestul ţării, în cadrul căruia se colectează donaţii pentru proiecte din Arad, are loc weekend-ul acesta la Timişoara. Duminică, 22 aprilie, de la ora 9, încep starturile celor 6 curse de alergare. Participanţii vor dona taxa de înscriere unuia dintre cele 18 proiecte finanţate prin Timotion, iar dintre acestea 2 sunt din Arad.

Comunitatea arădeană este invitată să susţină proiectele locale şi să doneze sume începând cu 10 lei pentru a sprijini realizarea proiectelor.

Organizaţiile din Arad care beneficiază de suportul evenimentului de la Timişoara sunt Crucea Roşie Filiala Arad şi CitiZenit – Şcoala de Film.

„Voluntarii de la Crucea Roșie vor interacționa activ cu copiii internați, acordând din timpul lor acestor copii, oferind suport psihologic, acordându–le ocazia să vorbească despre sentimentele cu care se confruntă și despre situația pe care o traversează. Într-un climat cald, calm, relaxat, se dorește implementarea noțiunii de terapie prin joacă, introducerea de elemente psiho-educative, contribuind la procesul de vindecare. Explicarea reacțiilor normale la situații anormale, permite părinților să se pregătească pentru aceste reacții în cazul în care ele apar, în zilele sau săptămânile care urmează și să găsească modalități de a le face față într –o manieră sănătoasă”, spun coordonatorii proiectului care îşi propune să prezinte spitalizarea ca pe o situaţie de viaţă normală astfel încât să nu existe traume.

Donaţiile pentru acest proiect se pot face accesând următorul link: https://www.timotion.ro/proiecte-2018/crucea-rosie-romana-arad-ora-de-joaca-hai-in-lumea-mea/

„Prin proiectul «Şcoala de film» ne propunem să consolidăm inițiativa noastră de creare a unei platforme independente de educaţie cinematografică şi producţie de film, dedicată tinerilor cineaşti şi cinefili din regiune. Prin acest proiect ne dorim să valorificăm patrimoniul cultural local şi potenţialul tinerilor arădeni pasionaţi de film, dar şi a publicului larg consumator de film, iar pe termen lung să contribuim activ la înființarea unui centru dedicat filmului şi artelor vizuale în Arad”, afirmă cei de la CitiZenit despre proiectul lor.

O iniţiativă creativă care vine să completeze spaţiul cultural arădean, să ofere noi perspective pentru agenda culturală şi să propună deschidere de dezvoltare în artele vizuale. Donaţiile se pot face accesând acest link: https://www.timotion.ro/proiecte-2018/citizenit-scoala-de-film/.

Timotion este o platformă care îşi propune să mobilizeze publicul să găsească bucuria de a face sport în aer liber şi de a integra filantropia în modul de viaţă. Din 2018, strângerea de donaţii a devenit regionale, cu proiecte preluate din Arad şi din Hunedoara.

Timotion este organizat de Asociaţia Club Sportiv Alergotura şi Fundaţia Comunitară Timişoara cu sprijinul a numeroşi voluntari şi parteneri.

Detalii despre eveniment şi impactul său asupra publicului sunt pe www.timotion.ro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.