Asociațiile de proprietari, pasibile de amenzi de până la 3000 de lei

Asociațiile de proprietari, pasibile de amenzi de până la 3000 de lei

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad informează asociaţiile de proprietari în privința obligaţiei de depunere a situaţiei soldurilor elementelor de activ şi pasiv existente la data de 31.12.2016.

Potrivit art. 21, aliniatul (3) din H.G. 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 230/2007 de înfiinţare, organizare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari „Asociaţiile de proprietari care optează pentru conducerea contabilităţii în partidă simplă vor depune la compartimentele specializate  în sprijinirea şi îndrumarea asociaţiilor de proprietari din cadrul consiliilor locale situaţia şoldurilor elementelor de activ şi pasiv, întocmită potrivit ordinului ministerului economiei şi finanţelor, până la data de 1 martie pentru situaţia existentă la 31 decembrie şi până la data de 1 septembrie pentru situaţia existentă la 30 iunie. Asociaţiile de proprietari care optează pentru conducerea contabilităţii în partidă dublă vor depune bilanţ contabil, conform prevederilor legale.”

Dorina Lupse

„Obligaţia depunerii acestor situaţii contabile cade în sarcina conducerii asociaţiilor de proprietari respectiv comitetul executiv reprezentat prin preşedinte. Nerespectarea acestor obligaţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 3000 de lei, potrivit art. 56, aliniatul (2) litera a) din Legea 230/2007”, atrage atenția Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad.

  1. UIte pentru ce este bună o astfel de societate civilă: Ne anunță ce și cum pentru respectarea legilor. Bune sau rele ele cam trebuiesc respectate. NU-i așa?

    Raspunde
  2. unde e bunulsimt 24 ianuarie, 2017, 2:26 pm

    astia devin stat in stat in curand… nu ne ajunge dictatuta M UE…

    Raspunde
  3. ar trebui sa se poata depune si online ca sa nu pierzi timpul pe la primarie !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.