Au FURAT sute de POȘETE de LUX. Prejudiciul este de peste 160.000 de euro

Au FURAT sute de POȘETE de LUX. Prejudiciul este de peste 160.000 de euro

Percheziții la persoane bănuite de furturi de poșete de lux, prejudiciul se ridică la peste 160.000 de euro.

Polițiștii din Bihor, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 16 percheziții domiciliare, la persoane bănuite că ar fi sustras poșete de lux în valoare de peste 160.000 de euro.

Cinci persoane au fost reținute, ulterior patru dintre acestea fiind arestate preventiv, o persoană fiind cercetată sub control judiciar.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 16 percheziții domiciliare în județele Arad, Bihor, Sibiu, Brașov și Cluj, la persoane bănuite de furt calificat, respectiv tăinuire.

Activitățile au fost efectuate în colaborare cu polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Arad, Sibiu, Cluj și Brașov.

Percheziţiile au fost desfăşurate, luni, în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd.

Patru persoane sunt bănuite că, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, ar fi pătruns prin forțarea porții de acces în curtea unei firme cu sediul în localitatea Aleșd, județul Bihor, și ar fi furat din semiremorca unui autotren 376 de poșete, toate aparținând unei mărci consacrate.

De asemenea, alte patru persoane sunt bănuite că ar fi ajutat la valorificarea a o parte dintre poșetele sustrase. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 162.000 de euro.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat o parte dintre poșetele furate, aparatură electronică, sute de produse cosmetice ambalate în baxuri și alte bunuri care ar proveni din comiterea unor infracțiuni de furt.

Au fost puse în aplicare șase mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, pentru audieri.

În urma administrării probatoriului, polițiștii au reținut un bărbat, de 35 de ani, din localitatea Sântandrei, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Sibiu și doi bărbați, de 25 și 26 de ani, ambii din localitatea Roșia, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. De asemenea, un bărbat, de 44 de ani, din municipiul Arad, a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Marți, 17 aprilie, cei cinci au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd și ulterior Judecătoriei Aleșd, care a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor patru bărbați bănuiți de furt și măsura controlului judiciar, pentru de 60 de zile, față de cel de-al cincilea bărbat.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.