Ce se întâmplă cu secțiile de vot din Diaspora. ANUNȚUL DE ULTIMĂ ORĂ făcut de premierul Cioloș!

Ce se întâmplă cu secțiile de vot din Diaspora. ANUNȚUL DE ULTIMĂ ORĂ făcut de premierul Cioloș!

Cum alegerile parlamentare se apropie cu pași repezi, Guvernul Cioloș e pus pe fapte mari.

După introducerea votului prin corespondență, acum premierul Cioloș a anunțat că Guvernul vrea să suplimenteze numărul secțiilor de vot pentru românii din diaspora.

Potrivit unui anunț făcut de premier, luni, Guvernul va adopta, în această săptămână, o ordonanţă de urgenţă care va permite suplimentarea secţiilor pentru votul românilor din diaspora.

„Vom adopta în această săptămână o ordonanţă de urgenţă care va permite, într-un anumit cadru bine definit, şi suplimentarea secţiilor de vot pentru românii din diaspora”, a precizat Cioloș, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, vorbind despre desfășurarea alegerilor parlamentare din acest an.

Premierul a arătat că alegerile parlamentare din acest an vor marca pentru prima oară posibilitatea ca cetăţenii români să voteze şi altfel decât erau obişnuiţi.

„Mă refer aici la cetăţenii romani care trăiesc în străinătate. S-a introdus votul prin corespondenţă şi sperăm ca un număr cât mai mare dintre ei să aleagă această modalitate de vot”, a afirmat Cioloș.

Acesta a precizat că Ordonanța de Urgență a Guvernului care va permite suplimentarea secţiilor de vot pentru românii din diaspora va fi adoptată pentru a exista asigurarea că niciunui român nu i se va nega dreptul de vot.

Potrivit premierului, relaţia cu românii din afara graniţelor țării şi asigurarea unor servicii decente și responsabile acestora trebuie să fie în centrul preocupărilor diplomației române.

„Vom lansa cât de curând o nouă viziune pentru relaţia României cu diaspora să şi mă bazez aici pe dumneavoastră, diplomaţii României, pentru implementarea ei”, le-a transmis Cioloș participanţilor la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.