Ce se întâmplă dacă iei prea multe VITAMINE?

Ce se întâmplă dacă iei prea multe VITAMINE?

Suplimentele alimentare luate în exces nu doar că nu fac bine organismului, ci cresc riscul apariţiei cancerului şi al afecţiunilor cardiace, susțin oamenii de ştiinţă din Colorado, într-un nou studiu.

Chiar dacă suplimentele alimentare sunt promovate ca fiind benefice pentru sănătatea noastră, dacă se depăşeşte doza recomandată de medici efectul ar putea fi unul dăunător, scrie The Telegraph.

Dr. Tim Byers, din cadrul Centrului de Cancer al Universităţii din Colorado, a afirmat că nu se ştie sigur ce se întâmplă la nivel molecular, însă rezultatele cercetărilor arată că persoanele care iau prea multe suplimente alimentare au un risc ridicat a dezvolta cancer.

În urmă cu 20 de ani, oamenii de ştiinţă au aflat că cei care mănâncă multe fructe şi legume au o tendinţă de scădere a riscului de a face cancer, iar dr. Bryers a început să investigheze dacă se întâmplă acelaşi lucru şi în cazul persoanelor care iau mai multe vitamine şi suplimente alimentare.

„Când am testat suplimentele alimentare prima dată, pe animale, rezultatele au fost îmbucurătoare. După aceea, am studiat efectul acestora în cazul oamenilor”, a spus doctorul, adăugând că mii de pacienţi au fost analizaţi, pentru o perioadă de 10 ani.

„Am ajuns însă la concluzia că suplimentele alimentare nu sunt benefice pentru sănătatea lor. De fapt, cancerul persoanelor care luau vitamine s-a dezvoltat mai rapid”, a spus acesta.

„Acest lucru nu înseamă că oamenii ar trebui să stea departe de vitamine şi minerale”, avertizează dr. Bryers, explicând că trebuie respectată doza recomandată.

Rezultatele studiului au fost prezentate la întâlnirea din acest an a Asociaţiei Americane a Cancerului.

Foto: pregprep.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.