CEL MAI DUR ATAC al lui Putin la adresa României de până acum. Reacția MAE: Poate fi interpretată ca o AMENINȚARE!

CEL MAI DUR ATAC al lui Putin la adresa României de până acum. Reacția MAE: Poate fi interpretată ca o AMENINȚARE!

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a avertizat România și Polonia că s-ar putea afla în raza de acțiune a rachetelor ruse.

Liderul rus a precizat că Moscova consideră scutul antirachetă american o amenințare și a amintit că Rusia va lua măsuri represive împotriva statelor care îl adăpostesc.

„Dacă ieri, în acele zone din România oamenii nu aveau nicio idee cum este să fie consideraţi o ţintă, acum vor fi forţaţi să ia mai multe măsuri pentru a-şi asigura securitatea. În aceeași situație se află și Polonia”, a declarat Putin în cadrul unei conferinţe de presă comună cu premierul grec Alexis Tsipras.

„Nu vom iniţia nicio acţiune până ce nu vedem rachete lansate în regiunile învecinate”, a mai precizat președintele Rusiei.

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă surprinderea cu privire la poziţia exprimată de liderul rus, la Atena, de preşedintele Federaţiei Ruse cu privire la sistemul de apărare antirachetă din România, precizând că poziţia acestuia poate fi interpretată ca o ameninţare la adresa securităţii regionale, se arată într-un comunicat de presă remis Realitatea.net.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.