Cine este Bianca Mîrcă? Un INTERVIU SINCER cu noua achiziție a Crișului

Cine este Bianca Mîrcă? Un INTERVIU SINCER cu noua achiziție a Crișului

Crişul Chişineu-Criș a reușit să facă o mulțime de achiziții pentru sezonul 2017-2018. Printre nou-venitele în orașul de pe Crișul Alb, se numară și tânăra Bianca Mîrcă, pata de culoare a echipei.
La cei 21 de ani, Bianca are o poveste de viață interesantă, o poveste care oricând ar putea fi preluată și scrisă sub forma unui roman. De la sensibilate și amuzament la seriozitate și luptă pe toate planurile. Așa am reușit să o cunosc personal, și sper ca prin acest interviu realizat cu sinceritate deplină, Bianca să fie descoperită și apreciată de oamenii care urmăresc și susțin echipa de handbal de la Chișineu-Criș (și nu numai).

De unde ești, Bianca?

Sunt din județul Neamț, mai exact din comuna Borca.

Când și unde ai început să practici handbalul?

A trecut ceva de atunci! (râde), handbalul l-am început la vârsta de 10 ani, îmi părea ceva interesant și până la urmă mi-a plăcut foarte mult. Am început să practic handbalul la școală, în comuna Borca, judeţul Neamț.

Cum au decurs lucrurile după ce ai început să practici acest sport?

Am început un capitol nou în viața mea, handbalul făcându-mă foarte fericită și împlinită. Am fost, sunt și o să fiu o persoană foarte sportivă, mereu în mișcare. Faptul că îmi făceam prieteni noi, călătoriile și toate momentele bune dar și mai puțin bune m-au format și m-au ajutat să devin o luptătoare.

Când ai ajuns la Baia Mare? Cum s-a întâmplat asta și cum a fost acolo?

Am ajuns după multă muncă. Eram la un memorial la Bicaz și erau multe echipe participante. Printre aceste echipe, a fost prezentă și CS Marta Baia Mare, echipă care mi-a propus sa merg la o probă de joc. Am reușit să trec peste această probă, iar la 13 ani am ales să plec la Baia Mare. A fost o perioadă extrem de frumoasă, presărată cu multe momente minunate dar și picante. Pentru o fata de 13 ani, plecată de lângă părinți a fost foarte greu. Am regăsit o parte din ce am lăsat acasă în soții Marta, doi oameni minunați, oameni cu care țin și astăzi legătura, persoane pe care mă pot baza oricând si care au ținut loc celor lipsă. Ei au fost cei care au crezut în mine și care m-au împins de la spate mereu.

La Baia Mare am reușit să obțin și primele rezultate notabile: bronz la turneu final (jun. 2) – 2012, aur cu echipa liceului în 2015, an în care mi-am încheiat și junioratul, plus alte competiții la care am avut rezultate bune.

Ce a urmat după Baia Mare?

După perioada fantastică din Baia Mare, în 2015 am ajuns la echipa de senioare CSU Oradea, echipă pentru care am evoluat 2 ani de zile. Tot în Oradea am început și studiile la FEFS Oradea.

Ce s-a întâmplat la Oradea și cum ai ajuns la Chișineu-Criș?

La Oradea a fost destul de bine. Bine că o aveam alături de mine pe cea mai bună prietenă a mea (Ligia). A mers destul de bine tot, până anul trecut. Am fost împinse să ne căutăm o altă echipă, deoarece CSU Oradea nu își mai permitea participarea în Liga 2. Familia Marta a fost cea care mi-a spus că la Chișineu-Criș e locul perfect pentru mine. Împreună cu prietena mea Ligia am ales să venim în Chișineu-Criș. Din data de 16 noiembrie 2017, sunt oficial jucătoarea celor de la ACS Crișul Chișineu-Criș.

Pe lângă handbal, mai ai și alte ocupații?

Daaa (amuzată), am o grupă de copii de care mă ocup. Îmi plac foarte mult copiii, să lucrez și să intru în pielea lor. Îmi place să am mereu activitate (chiar dacă iubesc somnul), tot ceea ce fac, fac pentru a fi mereu mai bună și mai puternică.

Spune-mi ce crezi despre noua echipă, te-ai integrat?

Orășelul acesta este perfect. Vreau să mulțumesc doamnei antrenor Florica Boldor pentru toată atenția, generozitatea și dorința de a fi prezentă acum, aici. În Chișineu-Criș am găsit un „cuib” minunat. Colegele sunt extrem de prietenoase, atmosfera la echipă este exact ceea ce trebuie. M-am integrat repede, am început să lucrez pe noul meu post (pivot), sunt mulțumită de mine până acum, dar o să continui să muncesc și să devin o piesă de bază pentru această echipă.

Ce ai vrea să transmiți celor care vin la meciuri?

Suntem singura echipă de pe semicerc din tot județul Arad. Echipa aceasta a depus extrem de mult efort iar sezonul acesta au apărut și primele rezultate. Îmi doresc să vină cât mai multă lume la meciurile pe care le disputăm pe teren propriu, de cele mai multe ori publicul este cel care dă aripi echipei.

Alte lucruri pe care le-am aflat!

O persoană realistă, sensibilă, luptătoare și recunoscătoare. Îi place să asculte orice gen de muzică, îi plac toate genurile de filme, mai puțin cele SF. Iubește animalele foarte mult, locuind cu cea mai bună prietenă a sa, dar și cu un câine pe nume Moți. Vrea să joace handbal până o să o lase picioarele.

  1. ptr a fi mult mai sustinute si cunoscute ar trebui sa evoluati in fata suporterilor vostri la Chisineu CRIS si nu prin ARAD aveti in oras foarte multi iubitorii de sport .Am cerut in mai multe discuti construirea unei sali polivalente ptr handbaldar de ani de zile se tot tranganeaza. C S. CRISUL CHISINEU CRIS MERITA O SALA POLIVALENTA DE SPORT.SI ECHIPA TREBUIE SA SIMTA CA ESTE IUBITA SI SUSTINUTA DE CEI DIN ORASUL CHISINEU CRIS.MULTUMESC CELOR CARE SIMT CU ADEVAR CEVA PTR SPORTUL DIN MICUL ORAS DE PE VALEA CRISULUI ALB.

    Raspunde
  2. Felicitari BIANCA , CINSTE TIE si multumim ca ne faci cinste si noua ! Te IUBIM !

    Raspunde
  3. felicitari! Mult succes si victorii pe linie!

    Raspunde
  4. Bravo,fata draga!!!Sa auzim numai de bine!!!

    Raspunde
  5. Bravooooo Bianca

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.