Cum va arăta CENTRUL orașului nostru după „Regenerarea Urbană”

Cum va arăta CENTRUL orașului nostru după „Regenerarea Urbană”

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a semnat joi, 21 iunie 2018, contractul de Regenerare Urbană vizând centrul și zona protejată a municipiului Arad, în valoare de 1.806.410,06 euro cu TVA.

Se va interveni pe străzile: R-dul Revoluției, I.C. Brătianu, A. Mureșan, I. Grozescu, T. Vladimirescu, Ștefan Augustin Doinaș, Cloșca, Ghe. Popa de Teiuș, Banu Mărăcine, Barabas Bela, Piața Spitalului, Aleea Făget, Mucius Scaevola, Dornei, Aleea Postavului. Aici se vor amenaja spații verzi, locuri de recreere, se vor moderniza căile de acces și iluminatul public şi se vor amenaja parcări la sol, anunță Primăria.

„În cifre exacte, se vor realiza: o suprafaţă de 22.555 m2 destinată parcării autovehiculelor, 2153 m2 trotuare amenajate, canalizare pluvială pe o lungime de 1614 ml, spaţii verzi amenajate pe o suprafaţă de 2778 mp,  11 cvartale reamenajate, 569 locuri de parcare la sol. Concomitent cu realizarea lucrărilor de regenerare urbană, în zona centrală a orașului vor fi realizate lucrări de extidere și modernizare a sistemului public de iluminat și lucrări de proiectare și execuție pentru obiectivul –  Platforme subterane de colectare selectivă a deșeurilor. Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni de la data  emiterii ordinului de începere”, informează municipalitatea într-un comunicat de presă.

  1. bla, bla, bla si cam atat. Oradea, Sibiul, Alba Iulia atrag multi turisti cu cladirile istorice renovate. In Arad auzim aceleasi povesti de ani de zile, dar centrul vechi e din ce in ce mai degradat

    Raspunde
  2. Buna ziua,

    Sunt curios pa strada Mucius Scaevola/str. Tudor Vladimirescu, etc., ce vor sa regenereze.
    Au ratat regenerarea orasului acum cca 15 ani, fapt care nu ar trebui iertat de aradeni. Dar vorba vine: ceilalti sunt mult mai rai si incompetenti.

    Raspunde
  3. Cand va ajunge si Micalaca in acest program de care se tot vorbeste de cativa ani ? In zona din jurul Kauffland- ului strazile sant praf ( Imasului, Abrud , Caius Lepa, Barzava) si arata asa de pe vremea comunistilor ,lipsesc locurile de parcare ,cu toate ca teren pt. ele are primaria , canalul pluvial este colmatat , cand ploua trecerea pe sub linia CFR e inundata , ai senzatia ca locuiesti intr-o comuna din Teleorman , etc….

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.