CUTREMUR puternic, mii de persoane au fost EVACUATE

CUTREMUR puternic, mii de persoane au fost EVACUATE

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,9 s-a înregistrat ieri dimineața, la ora 6. Mii de persoane au fost evacuate din cauza contaminării radioactive, deși toate centralele nucleare din regiune fuseseră oprite.

Cutremurul a fost înregistrat în apropierea coastei de est a Japoniei, în zona prefecturii Fukushima.

Un prim tsunami a lovit zona de coastă, imediat după miezul nopții (ora României), cu valuri de aproximativ 60 de centimetri înălțime, în zona portului Onahoma.

Ulterior, un tsunami cu înălţimea de 1,4 metri a lovit coasta în zona portului Sendai, din prefectura Miyagi, a anunţat un purtător de cuvânt al Agenţiei

O celulă de criză a fost înfiinţată de guvern, iar operatorii centralelor nucleare au declarat că analizează datele din instalaţiile lor. La postul naţional de televiziune NHK, ei au subliniat că nu s-a observat deocamdată nicio anomalie şi că oricum toate centralele nucleare din regiune sunt oprite.

Operatorii centralelor nucleare analizează datele din instalațiile lor, printre care centralele Fukushima Faiichi, avariată, și Fukushima Daini.

Cutremurul a fost urmat de alte replici, cea mai puternica având magnitudine de 5.

Cutremurul s-a simţit şi la Tokyo, la aproximativ 250 de kilometri distanţă de epicentru. Epicentrul cutremurului a fost localizat la 67 de kilometri nord-est de Iwaki, la o adâncime de 10 kilometri.

Sursa: USGS

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.