Detaliul ŞOCANT despre maşinile SECOND-HAND din România!

Detaliul ŞOCANT despre maşinile SECOND-HAND din România!

Aproape 50% din maşinile second-hand aflate în vânzare, în România provin din Germania. În condiţiile în care preţurile din Germania sunt relativ mai mari decât cele din România, singura şansă de a face profit a celor care aduc maşini pentru vânzare este să intervină asupra stării reale a autoturismului, cea mai des întâlnită intervenţie fiind la kilometraj, potrivit unei analize realizate de un site de consultanţă auto. Fără ajustări de kilometraj preţurile nu ar fi competitive pe piaţa locală, completează autorii studiului.

Analiza specialiștilor are în vedere stabilirea unui preţ corect pentru maşinile second-hand din cele două ţări.

„Fără ajustările de kilometraj, preţurile maşinilor aduse din Germania nu ar putea fi competitive pe piaţa din România. Dacă ţinem cont de faptul că 48% dintre maşinile aflate la vânzare în România provin din Germania şi dacă adăugăm şi o parte din restul maşinilor de pe piaţă, rezultă că cel puţin una din două maşini vândute în România nu are kilometrajul real. De altfel, rezultatele unei analize statistice derulate asupra rulajelor maşinilor second-hand au arătat că aproximativ 70% dintre maşinile aflate la vânzare în România au kilometrajul semnificativ mai mic decât media. În această situaţie este de aşteptat ca trei din patru români care vor achiziţiona o maşină second-hand în perioada următoare să nu ştie ce au cumpărat cu adevărat”, potrivit VeziCatFace.ro.

Valoarea unei maşini nu este determinată doar de kilometraj, vârstă sau uzură, ci şi de percepţia cumpărătorilor faţă de un aşa-zis rulaj maxim acceptat. Românii îşi doresc maşini second-hand cu rulaj mic, iar vânzătorii au înţeles acest lucru, motiv pentru care majoritatea maşinilor aflate la vânzare în România au kilometrajul ajustat până la un nivel competitiv pe piaţă, concluzionează realizatorii studiului.

Foto: connectnigeria.com

  1. Ati descoperit apa calda ,asta e istorie,se facea odata cu masina de gaurit (se peindea cablzl de kilometraj in mandrina si se rotea inapoi )azi se face din centralina

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.