Din 2016 aproape oricine va putea să călătorească în spațiu. A fost inventat aparatul care PERMITE astfel de călătorii și oamenilor cu venituri mai mici!

Din 2016 aproape oricine va putea să călătorească în spațiu. A fost inventat aparatul care PERMITE astfel de călătorii și oamenilor cu venituri mai mici!

Un veritabil montgolfier spațial construit de World View va permite aproape oricui să călătorească în spațiu din 2016.

Noul tip de aparat este atipic. Construit în 2011, acest sistem este compus dintr-un uriaș balon de heliu atașat unei capsule. Aparatul va putea transporta șase pasageri și se va putea ridica la o altitudine de aproape 32 de kilometri, în stratosferă, în circa două ore.

Balonul se umple cu heliu pe măsură ce urcă până ce atinge altitudinea dorită, apoi se dezumflă pe măsură ce coboară, iar la circa 15 kilometri distanță de sol, o pânză de parapantă uriașă intră în acțiune pentru a garanta o aterizare lină.

Oricât de incredibil ar părea, montgolfierul a efectuat deja cu succes primul său zbor de încercare, după ce a obținut acordul Agenției federale americane a aviației în octombrie 2013. Chiar dacă sistemul pus la punct de World View nu transportă decât o placă de 204 kilograme în locul capsulei prevăzute, acest prim zbor este de bun augur pentru proiectele companiei.

World View va trebui să concureze, însă, cu Virgin Galactic, companie de turism spațial lansată în 2004 de Richard Branson, care tocmai a obținut licență din partea Agenției federale americane a aviației pentru a transporta turiști în spațiu.

Argumentul solid al montgolfierului companiei World View este prețul. În timp ce Virgin Galactic propune zboruri în schimbul sumei de 250.000 dolari, cele ale World View nu vor costa mai mult de 75.000 dolari.

Foto: balloonteam.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.