Discuții aprinse la CLM! Care a fost noul motiv de ceartă

Discuții aprinse la CLM! Care a fost noul motiv de ceartă

După cum ne-am obișnuit, de cele mai multe ori ședințele Consiliului Local Municipal se transformă în niște discuții în contradictoriu, de multe ori aprinse, între cei de la conducere și opoziție, respectiv între membri PNL și cei de la PSD-ALDE.

În cadrul ședinței publice ordinare de astăzi, a fost supus votului proiectul de hotărâre nr. 137/2017 privind aprobarea documentației tehnico-economice a obiectivului de investiție: Studiu de Fezabilitate „Gazon și instalație de irigat spații verzi în municipiul Arad”, inițiativa primarului.

Beniamin Vărcuș, liderul grupului PSD-ALDE din cadrul CLM, a luat cuvântul și și-a exprimat nemulțumirea față de acest proiect. Vărcuș susține că investiția, care este în valoare totală de 5.740.341 de lei și care se va face din fonduri ale bugetului general și din „alte surse atrase în condițiile legii”, reprezintă o sumă prea mare pentru instalațiile de irigații pentru spațiile verzi. Consilierul PSD a declarat că o asemenea investiție ar trebui făcută pentru un nou spital matern, nicidecum pentru niște spații verzi. De asemenea, Beniamin Vărcuș a subliniat faptul că acest proiect ar trebui realizat cu bani europeni și nu din bugetul local sau din împrumuturi.

Viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț, i-a atras atenția consilierului că a folosit cuvântul „jaf” într-un comunicat de presă în care a vorbit despre acest subiect, și că dacă acesta consideră că Primăria a recurs la fapte ilegale să se adreseze autorităților competente. Viceprimarul a insistat asupra faptului că proiectul este întocmit în mod corect și că este important pentru dezvoltarea orașului.

Proiectul de hotărâre care a iscat disputa a fost până la urmă adoptat, cu 12 voturi pentru, 7 împotrivă și o abținere a consilierului local independent Marin Lupaș.

 

  1. Super! Sa nasca femeile pe iarba.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.