Doi primari au spus ADIO administraţiei. La Şimand şi Zărand vin la putere viceprimarii

Doi primari au spus ADIO administraţiei. La Şimand şi Zărand vin la putere viceprimarii

Prefectul Cosmin Pribac a emis două ordine privind demiterea primarilor comunelor Zărand și Șimand, Florin Moţ şi Florin Dema, după o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

„Prefectul județului Arad Pribac Cosmin Valentin a emis ordinul prefectului nr.494/25.09.2015 privind încetarea de drept a mandatului de Primar al comunei Șimand al domnului Dema Florin Liviu și ordinul prefectului nr.496/25.09.2015 privind încetarea de drept a mandatului de Primar al comunei Zărand al domnului Moț Ion Florin, în baza referatelor secretarilor comunelor și în virtutea lămuririlor date de Instanța Supremă – Înalta Curte de Casație și Justiție prin decizia nr.18/2015”, se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului.

Ambii primari au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, Florin Moţ pentru că a cerut bani pentru eliberarea unor documente care, potrivit legii, trebuiau eliberate cu titlu gratuit, iar Florin Dema pentru conflict de interese. Acesta din urmă a angajat acelaşi avocat şi în ceea ce priveşte procesele administraţiei locale şi în ceea ce priveşte o cauză personală.

De remarcat, că viceprimarii vor fi cei care le vor ţine locul până la organizarea de noi alegeri în cele două comune.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.