Grupul „Salvaţi parcul”, ATAC la Gheorghe Falcă: „Nu putem tolera atacurile gratuite, minciuna şi dezinformarea”

Grupul „Salvaţi parcul”, ATAC la Gheorghe Falcă: „Nu putem tolera atacurile gratuite, minciuna şi dezinformarea”

Grupul „Salvaţi Parcul Eminescu” s-a transformat în grupul „Salvaţi parcul” pentru că – nu-i aşa? – la Arad sunt mai multe parcuri şi zone verzi de salvat. În acest sens a fost bifată şi o primă acţiune, constând într-o „campanie împotriva inesteticului urban, mizeriei, nesimţirii şi bătăii de joc la adresa banului public din Arad”.
„Am început această campanie ridicând problema construcţiei, din punctul nostru de vedere ilegale, a două barăci metalice în Parcul «Tudor Arghezi», care completau într-un mod nefericit aspectul oricum deplorabil al acestei suprafeţe verzi din zona INTIM. Cazul a fost preluat şi de catre o parte a presei locale, care a aflat că respectivele construcţii sunt ridicate de Compania de Apă pentru ca cei care deservesc stația de epurare a apei să aibă vestiar și loc de depozitat sculele. Într-un final se pare că s-a sesizat şi Primăria, amendând cu 1.000 de lei Compania de Apă după ce s-a descoperit faptul că nu există autorizaţie de construcţie pentru ridicarea barăcii şi vestiarului în incinta unui spaţiu verde”, se arată într-un comunicat de presă al grupului.
Membrii acestuia se arată, în schimb, intrigaţi de afirmaţiile primarului Gheorghe Falcă: „Ne bucurăm că sesizarea noastră a avut efect, dar ne intrigă declaraţia primarului Gheorghe Falcă: «Instituţiile din subordinea Primăriei îşi îndeplinesc atribuţiile şi au sancţionat instituţia şi constructorul celor două obiective. Din păcate nu am văzut reacţiile ecologiştilor-propagandişti vizavi de cele două construcţii care s-au ridicat într-un parc ceea ce mă face să cred că protestele organizate în Parcul Eminescu au avut tentă politică». Înţelegem că primarul este extrem de dezamăgit pentru că l-am împiedicat să construiască o parcare în locul celui mai vechi parc din Arad, dar nu putem tolera atacurile gratuite, minciuna şi dezinformarea, practici care nu fac cinste unui edil aflat în fruntea unui oraş ca Aradul”.
În continuare, membrii grupului „Salvaţi parcul” ţi-au exprimat speranţa că „Primăria, care are un aparat numeros la dispoziţie şi o Poliţie Locală în subordine, să se sesizeze prompt atunci când legea se încalcă flagrant într-o zonă atăt de centrală încât e imposibil să nu fie observat abuzul. Suntem convinşi că acest lucru se va întâmpla abia când Primăria Municipiului Arad îşi va schimba atitudinea distructivă la adresa verdelui urban, atitudine care nu face altceva decât să încurajeze asemenea practici”.

  1. Rusine lui falca demolatorul , acest individ nu ma reprezinta , doar ne provoaca sa iesim iar si iar sa protestam pasnic !

    Raspunde
  2. Cine-s în grupul ăsta?? Dacă-s veșnic băgăcioșii Cristea deziceți-vă, că sunt ciudați.

    Raspunde
  3. Falcaooooo, sant cu ochii pe tine .

    Raspunde
  4. De ce sunt ciudati sotii Cristea? Pentru ca sunt printre putinii care iau atitudine?

    Raspunde
  5. Inca mai sunt multi oameni care sunt surprinsi atunci cand unul sau mai multi cetateni isi pun intrebari, sau pun aceste intrebari autoritatilor.
    Nu vom iesi din provincialism decat atunci cand vom cere autoritatii ceea ce dorim.Noi le platim salariile si pe noi trebuie sa ne asculte.Nu au nici o scuza pentru a se face ca nu aud vocea aradenilor. Aceste personaje trebuie rapid schimbate cu altii, care sunt in stare macar sa asculte.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.