Îmbină utilul cu plăcutul și participă la acțiunea organizată de Asociația Turistică „Hoinarii Zărandului” în Munții Apuseni

Îmbină utilul cu plăcutul și participă la acțiunea organizată de Asociația Turistică „Hoinarii Zărandului” în Munții Apuseni

Asociația Turistică „Hoinarii Zărandului” organizează „Ziua Porților Deschise”, eveniment în cadrul căruia va avea loc o acțiune de vopsire de marcaje turistice.

Voluntarii vor avea ocazia să admire cea mai frumoasă panoramă din județul Arad din locul de campare, care se va face în data de 3 august, seara, pe creasta principală a Munților Găina, sub Vârful Capul Dealului, la 1300 m altitudine, lângă un izvor, unde va fi tabăra de bază.

Acțiunea se va desfășura timp de trei zile, în 3-4-5 august, însă „munca” va fi efectuată sâmbătă, când participanții vor vopsi marcajele turistice pe o porțiune a crestei principale, între Vârful Capul Dealului ( 1358 m) și Vârful Tăul Mare (1500 m). Organizatorii au obținut aprobările necesare de la Serviciul Salvamont Arad, respectiv Bihor.

„Traseul este în zona celor doi stâlpi deja amplasați pe vârfuri în cadrul acțiunii anterioare. Munca propriu-zisă nu presupune un efort mare, iar echipamentul necesar pentru vopsire este pus la dispoziție de către noi. Prin acest eveniment se dorește popularizarea zonei, respectiv inițierea celor care nu au mai făcut așa ceva și atragerea atenției asupra importanței întreținerii marcajelor”, a declarat pentru NewsAr.ro președintele Asociației Turistice „Hoinarii Zărandului”, Nagy Arpad.

Cei care doresc să participe la eveniment sunt rugați să îl contacteze pe Nagy Arpad la numărul de telefon: 0726 344 344. 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.