Nu faci sex? MORI mai devreme!

Nu faci sex? MORI mai devreme!

Reducerea activităţii sexuale poate dăuna grav relaţiei, dar ceea ce este și mai îngrijorător este că lipsa sexului dăunează grav sănătății, avertizează Daily Mail.

Cu cât un cuplu are mai multă „vechime”, cu atât cresc şansele ca peste relaţie să se aştearnă rutina. Tocmai de aceea, unii parteneri ajung să nu mai facă sex deloc şi să caute un refugiu într-o relaţie extraconjugală.

În absenţa sexului, gradul de nemulţumire într-o relaţie poate ajunge la 50-70% şi poate chiar să o destrame, mai spun specialiştii, care oferă şi o serie de argumente ce ar trebui să îi convingă pe oameni „să îşi reia” viaţa sexuală.

Puteţi rămâne „conectați” la partener prin îmbrăţişări, săruturi sau dormind împreună dezbrăcaţi, însă pentru majoritatea oamenilor sexul este cel mai mare gest de intimitate.

Pentru bărbaţi, spre exemplu, sexul reprezintă o modalitate de a-şi arăta dragostea, având în vedere că aceştia nu se prea pricep să-şi exprime emoţiile.

O relaţie fără sex este lipsită de cel mai intens mod prin care partenerii îşi arată afecţiunea. Dragostea fără sex este prietenie şi chiar dacă e bine ca doi oameni care sunt într-o relaţie să fie şi prieteni, există riscul ca ei să rămână doar atât: prieteni.

Activitatea sexuală funcţionează ca un element-tampon pentru provocările cu care vă confruntaţi în relaţie. Spre exemplu, când găseşti gunoiul nearuncat, sunt mai puţine şanse să-ţi ieşi din fire, dacă în urmă cu o seară aţi avut o noapte memorabilă.

Faptul că ştii că există un om care te doreşte şi care face sex cu tine mereu îşi creşte stima de sine, te face să te simţi atrăgător, iubit, special.

Atunci când încetezi să mai faci sex, dorinţa va înceta, chiar dacă în jurul tău se vor perinda simboluri ale sexualităţii şi tentaţii, iar la un moment dat, vei ceda.

Astfel de situaţii duc la infidelitate, care reprezintă doar o reaprindere a dorinţei, cu ajutorul unui alt partener.

Oamenii de ştiinţă au realizat numeroase studii ale căror rezultate au scos la iveală faptul că activitatea sexuală creşte nivelul de concentrare.

În plus, un orgasm creşte nivelul de oxitocină şi endorfină, ceea ce scade şansele apariţiei migrenelor, durerilor menstruale sau de spate.

Cercetătorii au făcut numeroase studii privind impactul sexului asupra calităţii şi duratei vieţii, iar una dintre concluzii a fost că riscul de deces pentru bărbaţii de vârstă mijlocie scade cu 50% dacă aceştia au orgasm de cel puţin două ori pe lună.

Totodată, cei care fac sex de două ori pe săptămână sunt mai puţin expuşi riscului de a face boli de inimă sau cancer la prostată sau mamar. În plus, sexul sporeşte imunitatea!

 

Sursa: ziare.com/Foto: gov.uk

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.