O femeie a încercat să scoată ilegal din ţară patru minori

O femeie a încercat să scoată ilegal din ţară patru minori

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat la Nădlac o femeie care a încercat să scoată ilegal din ţară patru copii, folosindu-se de pasapoartele altor minori. Aceasta s-a prezentat, sâmbătă după-masa, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, pentru a ieşi din ţară, ca pasageră într-un autoturism, însoţită de patru copii, două fete şi doi băieţi, cu vârste cuprinse între 3 şi opt ani.
Constanta S., în vârstă de 57 de ani, din jud. Galaţi le-a prezentat poliţiştilor de frontieră pentru cei patru minori paşapoarte romăneşti. „Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că minorii în cauză nu sunt aceiaşi cu cei din documentele prezentate, motiv pentru care au fost conduşi la sediul punctului de frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor, s-a stabilit că este vorba de patru copii, cu vârste cuprinse intre 3 şi 8 ani. Femeia a declarat ca mama acestora, Anişoara P., a luat legătura cu ea şi a rugat-o să o ajute să-i scoată pe cei patru minori din ţară, deoarece paşapoartele acestora au expirat iar tatăl copiilor nu se află în ţară pentru a le putea face alte paşapoarte. Femeia a mai declarat că pentru a o ajuta pe Anişoara P. a luat paşapoartele nepoţilor ei şi o împuternicire de la fiica sa care îi permitea să îi însoţească în străinătate pe nepoţii ei, deţinătorii de drept ai paşapoartelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor cinci iar femeia este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de particiaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.