ONU avertizează: „Suntem într-un moment critic“

ONU avertizează: „Suntem într-un moment critic“

Responsabilul pentru probleme umanitare al ONU, Stephen O’Brien a avertizat, vineri, că lumea se confruntă cu cea mai mare criză, iar peste 20 de milioane de persoane au de suferit.

O’Brien a averitzat că lumea trăiește în prezent cea mai mare criză umanitară din 1945, iar el a tras un nou semnal de alarmă asupra riscului de foamete sub care trăiesc circa 20 de milioane de persoane, relatează Realitatea.net.

Cele mai cunoscute afectate regiuni sunt Sudanul de Sud, Somalia, Yemen și nord-estul Nigeriei. ONU folosește termenul de foamete doar atunci când în anumite zone există un grad ridicat de mortalitate, malnutriție și foame.

„Fără un efort global colectiv și coordonat, oamenii vor muri pur și simplu de foame. Pentru a fi preciși, avem nevoie de 4.400 milioane de dolari pentru iulie și acesta este un cost detaliat, nu o cifră de negociat”, a declarat, vineri, O’Brien, care a informat Consiliul de Securitate asupra recentelor sale vizite în Yemen, Sudanul de Sud și Somalia pentru a evalua situația umanitară.

Sursa: Realitatea.net

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.