Patronatul Român: „Epoca în care mediul de afaceri nu făcea decât să îndure tot felul de măsuri economice aberante şi să plătească taxe şi impozite a trecut”

Patronatul Român: „Epoca în care mediul de afaceri nu făcea decât să îndure tot felul de măsuri economice aberante şi să plătească taxe şi impozite a trecut”

Marin Crişan, preşedintele Confederaţiei Patronatului Român – Filiala Judeţeană Arad, avertizează autorităţile locale că nu vor mai avea parte de susţinerea confederaţiei dacă nu vor ţine cont de propunerile pe care le fac reprezentanţii celor peste 100 de firme înscrise în Patronat în judeţul Arad, însumând peste 16.000 de angajaţi.
Avertismentul vine după ce, în şedinţa Consiliului Local Municipal nu s-a ţinut cont de poziţia Patronatului în ceea ce priveşte stabilirea taxelor şi impozitelor locale pe 2016. De asemenea, Confederaţia Patronatului Român – Filiala Judeţeană Arad, este nemulţumită de colaborarea cu Primăria şi în ceea ce priveşte o solicitare de fluidizarea a traficului în Zona Industrială, la care s-a primit un răspuns negativ şi fără explicaţii.
„Discuţia despre stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2016, fiind una de interes major pentru firmele mici şi mijlocii, am dorit în plenul şedinţei de CLM să atragă atenţia despre faptul că majorarea impozitelor va duce la închiderea unor firme, care în loc să plătească taxe şi impozite se vor închide şi vor «produce» şomaj. Noi suntem o organizatie apolitica, dar nu suntem indiferenţi faţă de cei care fac politicile economice şi sociale”, a precizat Marin Crişan, preşedintele preşedintele Confederaţiei Patronatului Român – Filiala Judeţeană Arad.
„În acest context, Primăria, partidele politice şi toţi cei care iau decizii atât la nivel local cât şi central trebuie să accepte participarea la consultări care vor avea drept rezultat semnarea unor protocoale prin care partidele politice să îşi asume măsurile de sprijinire a mediului economic şi social, asupra cărora vom conveni, ca părți integrante ale programelor lor de guvernare, atât la nivel local, cât şi la nivel central. Numai în acest fel, viitoarea administrație locală şi centrală se va bucura de sprijinul, esențial, al mediului de afaceri”, a subliniat Marin Crişan.
„Nu facem decât politica întreprinzătorului român. Însă, le atrag atenţia tuturor celor care mai vor să facă politică în România, pe viitor, că epoca în care mediul de afaceri nu făcea decât să îndure tot felul de măsuri economice aberante şi să plătească taxe şi impozite a trecut.
Noi, creatorii de plus valoare şi de locuri de muncă, noi, plătitorii de amenzi exagerat de mari, de taxe şi impozite, noi, cei care creăm şi susținem locuri de muncă, vrem să fim consultați asupra măsurilor economice pe care viitorii guvernanți le vor lua! De aceea, ne rezervăm dreptul de a susține acele forțe politice care se vor angaja într-un dialog serios cu noi şi care ne vor oferi garanția adoptării unor măsuri de sprijinire a mediului de afaceri, convenite de comun acord!”, a mai spus Marin Crişan, citându-l pe Gheorghe Naghiu, președintele Confederației Patronatul Român.

  1. Aveti perfecta dreptate, dle Crisan! La vara, Falca- Casanova, omul ce uraste Aradul si aradenii, va fi inlaturat!

    Raspunde
    • Chiar credeti acest lucru?Domnul Falca nu v-a pleca pt ca e prea legat de acest scaun!!!!
      Domnul Marin Crisan are perfecta dreptate cel mai mult sufera mediul de afaceri ,dar unde sunt oamenii de afaceri cand e vorba de confruntari sau dezbateri publice? Toti spun „mai rau sa nu fie” si cam atat; de aceea consilierii voteaza tot ce apare pe ordinea de zi a CLM.

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.