Peste 150 de oficiali europeni participă la Plenara de Primăvară a Adunării Regiunilor Europei care va începe mâine la Arad

Peste 150 de oficiali europeni participă la Plenara de Primăvară a Adunării Regiunilor Europei care va începe mâine la Arad

Numărul participanţilor înscrişi la Plenara de Primăvară a Adunării Regiunilor Europei, care se va desfăşura în perioada 20 – 22 martie la Arad, a depăşit 150. Ultimele înscrieri s-au făcut din Belgia, Croaţia, Ungaria, Franţa, Olanda şi Ucraina, anunţă organizatorii.

Evenimentul are loc la Palatul Administrativ, în Sala Ferdinand şi Sala Regina Maria. Preşedintele Adunării va susţine marţi, la sediul Consiliului Judeţean Arad, o conferinţă comună cu preşedintele Iustin Cionca şi primarul Gheorghe Falcă.

În cursul zilei de marţi primarul Aradului şi preşedintele Consiliului Judeţean Arad vor prezenta în plen strategia de dezvoltare a municipiului şi judeţului, cu accent pe parcursul european asumat. În cursul zilei de miercuri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad Sergiu Bîlcea va susţine o prezentare despre conectarea infrastructurii rutiere arădene la reţeaua europeană de transport.

Valorile europene reprezintă foaia noastră de parcurs pentru viitor. Ne-am propus ca în aceste trei zile în care Consiliul Judeţean Arad, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, găzduieşte Adunarea Regiunilor Europei, să le prezentăm participanţilor din câteva zeci de ţări europene imaginea unei Românii puternice, stabile, o Românie a lucrului bine făcut cel puţin dacă ne raportăm la ceea ce se întâmplă în vestul ţării”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

La evenimentele din cele trei zile şi-au anunţat participarea membri ai Corpului diplomatic în România, apreciindu-se importanţa Plenarei de Primăvară a adunării Regiunilor Europei, un organism care dictează ritmul şi strategiile de dezvoltare la nivel european.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.