Peste 1500 de arădeni au participat la prima proiecție a cinematografului în aer liber din Parcul Eminescu

Peste 1500 de arădeni au participat la prima proiecție a cinematografului în aer liber din Parcul Eminescu

Prima seară a seriei de proiecții de film în aer liber din Parcul Eminescu a fost un real succes! Peste 1500 de arădeni au venit să vizioneze filmul „Teoria întregului”, în regia lui James Marsh, film distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor, două Globuri de aur, precum şi cu două premii Bafta.

Publicul a fost foarte variat, de la adolescenți, tineri, familii și vârstnici, inițiativa Centrului Municipal de Cultură Arad și a Asociației Culturale Metropolis fiind apreciată, mulți exprimându-și dorința de a repeta astfel de evenimente în orașul nostru.

Proiecțiile de film în aer liber vor continua până duminică, 12 iulie, de la ora 21:30. Vor fi proiectate filme de autor, utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m², și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

Joi, 9 iulie, de la ora 21.30 va fi proiectat filmul „Bătrânul de 100 de ani care a ieşit pe fereastră şi a dispărut”, în regia lui Felix Herngren, nominalizat la Audience Award la European Film Awards şi fiind cel mai apreciat și vândut blockbuster suedez din ultimii ani.

Filmul este despre neaşteptata poveste a unui bărbat în vârstă de 100 de ani care decide că nu-i prea târziu s-o ia de la capăt. Mulţi ar crede că îl aşteaptă aventura vieţii, dar această călătorie nu este prima pentru Allan Karlsson: se împlineşte un secol de când provoacă prăpăd în lume, iar acum e gata să se dezlănţuie din nou.

Accesul este liber.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.