Peste 2000 de spectatori la concertul lui Ovidiu Lipan „Ţăndărică” (GALERIE FOTO)

Peste 2000 de spectatori la concertul lui Ovidiu Lipan „Ţăndărică” (GALERIE FOTO)

Peste 2000 de arădeni au asistat, miercuri seară, la concertul susţinut pe scena Teatrului de Vară din Arad de cunoscutul muzician Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, alături de Stelu Enache, aromân cu vechi rădăcini în Bachiţa Bulgariei, şi grupul „Balkano”.

În cadrul spectacolului intitulat „Dorlu armânlui”, muzicienii au oferit numerosului public arădean cântece vechi în limba aromână, interpretate vocal de solistul Stelu Enache, metamorfozate cu talent şi inspiraţie în adevărate bijuterii muzicale, cu sonorităţi proaspete, moderne, de la etno pop la world music, acompaniamentul muzical fiind asigurat de grupul „Balkano”, alcătuit din membri ai fanfarei „Zece Prăjini”.

La finalul spectacolului, solistul Stelu Enache a declarat că a simţit căldura publicului, poate şi datorită faptului că Aradul a fost unul dintre oraşele în care aromânii, în periplul lor, s-au aşezat şi au trăit o bună perioadă de timp. „Trebuie însă să spun că personal, mă simt foarte bine la Arad, mai ales că am o amintire foarte plăcută din acest oraş, deoarece aici am realizat unul dintre albumele mele de referinţă, împreună cu Ovidiu Lipan «Ţăndărică» şi Gheorghe Zamfir”, a spus Stelu Enache.

La rândul său, Ovidiu Lipan „Ţăndărică” a fost emoţionat de căldura cu care a fost primit spectacolul de publicul arădean. „Ne-am străduit să oferim un spectacol variat plin de esenţă şi de substanţă. Muzica spectacolului nostru este una care pătrunde, o muzică de spirit, care transmite o anumită stare de melancolie şi, în acelaşi timp, o bucurie colectivă sau, cum am mai spus-o, o lacrimă de bucurie. (…) Publicul pe care l-am avut în această seară, la Arad, a fost unul deosebit, care a avut o mare plăcere de a ne fi alături, a ne asculta – dovadă aplauzele cu care ne-a răsplătit – un public cum rareori am întâlnit în periplurile noastre artistice”, a spus, între altele, Ovidiu Lipan Ţăndărică.

În ceea ce priveşte proiectele, acesta a precizat că repetă împreună cu Fanfara „Zece Prăjini” mai multe piese noi, care vor fi incluse în repertoriul cu care se va prezenta în luna octombrie la un festival de la Londra. După care, la începutul anului viitor, se va afla la Frankfurt, la un târg internaţional, unde va rămâne circa patru săptămâni.

În ceea ce priveşte muzica pop-rock, muzicianul a spus că îşi propune ca, în viitorul apropiat, să realizeze un proiect de anvergură, bazat pe poemul „Jessica”, pe care l-a compus în urmă cu câţiva ani. „Am în plan un proiect mare cu pe care să îl realizez cu «Jessica», un poem pop- rock compus de mine căruia însă îi voi da un alt titlu, în care să am momente muzicale speciale, momente coregrafice, un spectacol de sunet şi lumină prin care îmi propun să promovez imaginea României”, a conchis Ovidiu Lipan „Ţăndărică”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.