Pompierii caută doi bărbați care s-au răsturnat cu barca în râul Mureș

Pompierii caută doi bărbați care s-au răsturnat cu barca în râul Mureș

Pompierii arădeni caută doi bărbaţi care s-ar fi răsturnat cu barca în râul Mureş, între localităţile Bata şi Bătuţa. Cei doi se aflau altături de un alt bărbat într-o barcă. Acesta din urmă a sunat la 112 şi a declarat că se afla alături de doi prieteni în barca care s-a răsturnat, însă el a reuşit să se salveze şi să ajungă la mal. Tânărul a sunat după ajutor în jurul orei 10.00, deşi incidentul s-a petrecut cu câteva ore înainte.
„Se intervine cu un echipaj de căutare-salvare, cu o barcă şi ustensile specifice căutărilor acvatice”, a declarat cpt. George Pleşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad. Tânărul care a cerut ajutor a spus că a chefuit împreună cu ceilalţi doi prieteni până în zori, la un bar situat în campingul din Valea Frumoasă.
Pentru a ajunge la barul care se afla de partea celalată a Mureşului, cei trei prieteni s-au deplasat cu bicicletele într-un loc în care ştiau că este legată o barcă. Au încărcat bicicletele în barcă şi s-au deplasat pe malul celalalt la bar, unde au petrecut câteva ore. În jurul orei 04.00 au părăsit barul şi s-au întors la barcă. Cu doar câţiva metri înainte de a ajunge înapoi pe celălalt mal unul dintre cei trei s-a balansat, barca a început să ia apă şi s-a răsturnat. Doar unul dintre bărbaţi a reuşit să se salveze. Acesta a mers acasă şi de abia câteva ore mai târziu a anunţat autorităţile. Cei doi bărbaţi daţi dispăruţi nu ştiau să înoate.
Căutările se desfăşoară cu dificultate pentru că în zona respectivă Mureşul este foarte adânc şi are debit mare. Acestea vor fi oprite la lăsarea întunericului şi vor fi reluate joi dimineaţa.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.