Preşedintele Camerei Deputaţilor crede că România ar putea profita de pe urma situaţiei din Ucraina

Preşedintele Camerei Deputaţilor crede că România ar putea profita de pe urma situaţiei din Ucraina

Într-o conferinţă de presă desfăşurată la Arad, Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a criticat Rusia pentru anexarea peninsulei Crimeea, referindu-se şi la rolul pe care România îl are în estul Europei în momentul de faţă.
Zgonea a precizat că situaţia din Ucraina ar putea genera condiţii favorabile României în ceea ce priveşte atragerea de investitori străini, ţara noastră fiind un factor de stabilitate în zona Balcanilor, care ar putea „genera foarte multe resurse financiare”.
Zgonea a accentuat şi importanţa semnării unui acord de cooperare cu Republica Moldova şi Georgia în vederea integrării acestor ţări în Uniunea Europeana.
„Atât structurile euroatlantice, cât şi Uniunea Europeană, consideră România un factor de stabilitate. Dacă suntem suficient de abili, vom putea să generăm foarte multe resurse financiare pentru a crea aici un pol de stabilitate şi, dacă vreţi, noi să fim un fel de lideri regionali. Suntem un echilibru, avem un ascendent asupra statelor şi doresc să înveţe din politica şi experienţa noastră. Dacă reuşim să facem acest lucru, vom reloca foarte multe companii în România”, a spus Zgonea.
Valeriu Zgonea a adăugat că politica europeană şi euroatlantică se bazează pe opinia României şi a Poloniei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.