PSD: Problemele CET şi preţul mare al gigacaloriei – rodul ineficienţei administraţiei locale

PSD: Problemele CET şi preţul mare al gigacaloriei – rodul ineficienţei administraţiei locale

Social-democraţii au afirmat, într-o conferinţă de presă, că situaţia în care se găseşte CET Arad (cu datorii, ameninţări cu sechestrul) şi preţul exorbitant al gigacaloriei în municipiu se datorează proastei gospodăriri pe care o practică administraţia locală.

„Ineficienta administrare a oraşului duce la frigul din apartamentele arădenilor”, a declarat senatorul Mihai Fifor, fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, responsabil cu programul „Căldură şi confort”. Acesta l-a ironizat pe primarul Aradului, spunând că în problema CET la Arad „există un cetăţean, pe numele său Falcă”, despre care a afirmat că aruncă tot timpul pisica în ograda guvernului. În realitate, susţine senatorul Mihai Fifor, Aradul nu poate primi subvenţia guvernamentală deoarece CET Arad nu a îndeplinit condiţiile de acordare a licenţei din partea ANRSC, din motive ce ţin de municipalitate şi de legalitate.

Senatorul a declarat că arădenii trebuie să ştie că pe reţeaua primară de transport a agentului termic uzura este 75 la sută şi pe cele secundare, de 80 la sută. În plus, şapte puncte termice sunt nemodernizate. „Atunci când sunt pierderi mari pe reţeaua de distribuţie, acestea sunt suportate de populaţie. Asta trebuie să fie explicat foarte clar cetăţeanului din Arad. Preţul mare este dat de aceste pierderi”, a spus Mihai Fifor.

Acesta a fost completat de deputatul Flavius Măduţa, care s-a referit la alocările bugetare pe care Consiliul Local Municipal le-a făcut în şedinţa de astăzi pentru a evita sechestrul care urma să fie pus pe pompele CET, fapt care ar fi lăsat Aradul fără căldură. „Este foarte bine că astăzi se dau bani pentru datoriile CET, dar trebuie spus că a ajuns cuţitul la os, că s-a ajuns să se pună sechestru pe pompe. De aceea e graba atât de mare. Atâţia ani, primarul Falcă nu a fost interesat de problema CET. Întreb încă o dată, ce s-a făcut cu banii de la populaţie? De ce nu s-au făcut investiţii atâţia ani? Să dea explicaţii arădenilor, nu să arunce vina pe guvern. În 2012 a ieşit în faţa cetăţenilor, să le ceară votul, promiţând că va face una sau alta. Trebuia să le spună că el nu va răspunde de nimic şi aşteaptă ca parlamentarii și guvernul să-i facă treaba”, a declarat Flavius Măduţa.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.