RĂZBOI în PDL: Vezi ce schimb de REPLICI au avut Nicolae IOŢCU şi Gheorghe FALCĂ

RĂZBOI în PDL: Vezi ce schimb de REPLICI au avut Nicolae IOŢCU şi Gheorghe FALCĂ

Scandalul de miercuri din şedinţa de Consiliul Judeţean Arad a luat amploare şi s-a transformat într-un adevărat război al replicilor între membrii PDL Arad.

Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Falcă (foto), a ţinut să lămurească, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă problema iscată între Nicolae Ioţcu, preşedintele Consilului Judeţean Arad (CJA), şi vicepreşedintele aceleiaşi instituţii, Adrian Ţolea. Potrivit edilului şef al municipiului Arad, la solicitarea sa, Adrian Ţolea i-a transmis lui Nicolae Ioţcu faptul că ar fi dorit să poarte discuţii cu acesta pe tema proiectului de rectificare bugetară. Mai precis, Gheorghe Falcă a precizat că ar fi dorit să discute despre finanţarea lucrărilor la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

„A existat o solicitare din partea Primăriei de a purta discuţii cu cei de la Consiliul Judeţean pe tema finanţării lucrărilor de la Spitalul Judeţean Arad. Deoarece şi Primăria este acţionară la această unitate medicală, am fi dorit ca municipalitatea să aloce banii pe care i-a alocat CJ Arad, iar întreaga sumă aflată la dispoziţia administraţiei judeţene să fie folosită pentru modernizarea unor drumuri din judeţ”, a declarat primarul Aradului Gheorghe Falcă. Acesta a precizat că ar fi dorit să discute cu Nicolae Ioţcu pe această temă, însă nu a reuşit, deoarece acesta „nu prea trece pe la partid”.

Primarul a menţionat că municipalitatea avea cei 700.000 de lei necesari unor investiţii la spital, astfel că banii alocaţi de CJA puteau să fie folosiţi doar pentru reparaţii de drumuri, refuzul preşedintelui acestei instituţii fiind astfel o asumare a faptului că nu se doreşte modernizarea unor drumuri. „În ultima vreme, am fost mai mult prin judeţ şi am constatat că nimeni nu se ocupă serios de drumul Arad-Şiria, de pildă. La urma-urmei, reparaţii urgente pe acest drum se puteau face şi când drumul era în administrarea guvernului”, a mai adăugat Gheorghe Falcă.

Patru consilieri judeţeni nu au semnat demisiile
De asemenea, preşedintele PDL Arad a vorbit şi despre solicitarea adresată consilierilor judeţeni democrat-liberali de a semna „angajamente de fidelitate”. „În urma discuţiilor purtate la nivelul conducerii organizaţiei judeţene a partidului, s-a deci ca toţi consilierii judeţeni ai PDL să semneze un angajament că vor rămâne consilieri ai partidului până la sfârşitul mandatului. Mai mult, din proprie iniţiativă, unii şi-au semnat şi demisiile care ar urma să intre în vigoare în cazul în care că ar trece la alt partid în perioada de valabilitate a OUG”, a declarat Gheorghe Falcă.

Potrivit acestuia, din cei 14 consilieri judeţeni ai PDL, doar doi consilieri şi preşedintele Nicolae Ioţcu nu au dat curs procedurii. În realitate, conform informaţiilor pe care le deţinem, este vorba despre mai mulţi consilieri judeţeni care nu au dorit să semneze respectivele documente, aceştia fiind Garofiţa Popa, Aurel Ardelean, Daniel Negrea şi Ioan Ulici. „Nu am semnat respectivul angajament şi demisia în alb care mi s-au cerut, considerându-le un gest umilitor şi inacceptabil pentru un ales judeţean”, a declarat Daniel Negrea, consilier judeţean al PDL Arad.

Ioţcu, despre Falcă: Confundă administraţia cu politica
În replică Falcă, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a ţinut să aducă o serie de precizări referitoare la declaraţiile preşedintelui PDL, Gheorghe Falcă, pe care le consideră ca fiind în totală contradicţie cu realitatea. „În şedinţa de Consiliu Judeţean din data de 27 august ne-am confruntat cu o solicitare imperativă a domnului Ţolea, venită din partea preşedintelui PDL Gheorghe Falcă, de a scoate un proiect de pe ordinea de zi, proiect prin care se repartizau bani către drumuri şi investiţii la Spitalul Judeţean Arad. Solicitarea de a retrage acel proiect nu a fost legală, deoarece, potrivit Legii 215/2001, proiectele pot fi retrase doar de către iniţiator”, a subliniat Nicolae Ioţcu.

Preşedintele Nicolae Ioţcu este de părere că primarul confundă administraţia cu politica, aflându-se într-o gravă eroare. „Sigur, eu înţeleg dorinţa domnului Falcă de a da un semnal că poate conduce totul, dar politica este una şi actul administrativ în sine este cu totul altceva. Eu consider că domnul Falcă este într-o mare eroare atunci când spune că instituţia pe care o conduce este acţionară la Spitalul Judeţean, aşa că îl invit să consulte legea. Cât despre alocări de fonduri la Spitalul Judeţean, sigur, în măsura în care legea permite, îl invit să aloce bani pentru acest obiectiv, nu este nevoie de absolut nici o aprobare de la Consiliul Judeţean, are deschiderea noastră totală”.

În condiţiile în care se discută despre administraţie, preşedintele CJA îşi exprimă îngrijorarea pentru situaţia falimentară în care se află marea majoritate a societăţilor aflate în subordinea primăriei, dar şi faţă de calitatea lucrărilor de canalizare realizare în cartierele Gai, Bujac şi Sânicolaul Mic.

Nicolae Ioţcu i-a reamintit primarului Falcă situaţia drumului Arad-Şiria, la care acesta a făcut referire, drum pe care nu se pot face decât lucrări de reparaţii. „În momentul de faţă, drumul Arad – Şiria se află într-un blocaj total, din cauza Ministerului Dezvoltării, care nici nu alocă bani pentru realibilitarea lui, dar nici nu îl transferă administraţiei locale, astfel încât noi putem face doar lucrări de întreţinere. Ştiu că este un drum important, dar dacă Guvernul României nu găseşte o formă juridică clară pentru acest drum, riscăm să nu îl putem depune nici pe noua sesiune de proiecte cu fonduri europene”, a explicat preşedintele CJA .

Ioţcu, despre Ţolea: Abuz de putere
Cât priveşte atitudinea vicepreşedintelui Adrian Ţolea, Nicolae Ioţcu a subliniat că „domnul Ţolea a venit într-un mod imperativ şi nepermis, cu trei minute înainte şedinţei de CJ, să impună politic un act al administratiei publice locale. Este un abuz de putere al funcţiei de prim-vicepreşedinte PDL pe care o are, coroborat cu susţinerea politică a preşedintelui partidului”.

Nicolae Ioţcu a subliniat că regretă postura în care a fost pus, aceea de a da un drept la replică unor declaraţii ale primarului Falcă, declaraţii spuse de acesta „la nervi”. „Fac apel la toţi membrii de partid, la domnul Falcă, la colegii din PNL, la membrii ACL, să ne unim eforturile în această perioadă, pentru câştigarea preşedinţiei României, să lăsăm orgoliile şi dezbaterile fără sens. Aşa cum am spus şi altă dată, este o perioadă în care eforturile noastre trebuie canalizate într-o direcţie comună şi nu în subiecte care dezbină”, a completat Nicolae Ioţcu.

  1. citind totul (iti trebuie ceva rabdare) ajungi la concluzia ca avem niste diletanti in fruntea administratiei. nu ma refer la dl. Iotcu care aici are dreptate ci la ceilalti doi domni care si-au dat rusinos cu stangul in dreptul

    Raspunde
  2. Falca crede ca poate controla totul si asta din vina tuturor Organizatiilor din judet si chiar din Municipiu care stau in pozitie de drepti si executa ordinele ,desi toti sunt nemultumiti.Din cauza aceasta se intampla totul.CURAJ ,trebuie doar sa aveti stimati fosti colegi din PDL.Spuneti-va punctual de vedere si nu va lasati calcati in picioare de FALCA de TOLEA si de CIONCA,daca santeti toti uniti ,n-au ce sa va faca.SUCCES va doresc,uniti-va si inlaturatii de la conducerea Partidului.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.