Românul care A ÎNFURIAT Marea Britanie. Bărbatul speră că aducându-şi familia în Anglia va primi 25.000 de lire sterline și o casă cu trei sau patru dormitoare. Reacțiile politicienilor și ale oamenilor de rând!

Românul care A ÎNFURIAT Marea Britanie. Bărbatul speră că aducându-şi familia în Anglia va primi 25.000 de lire sterline și o casă cu trei sau patru dormitoare. Reacțiile politicienilor și ale oamenilor de rând!

Un bărbat de 30 de ani din România a generat un scandal uriaș în Marea Britanie, după ce a afirmat că este dreptul lui să-și aducă alături de el familia și să beneficieze de ajutoare sociale anuale în valoare de 25.000 de lire sterline și de o casă cu 4 dormitoare.

Nicu Popescu, născut lângă Bucureşti, s-a decis în urmă cu doi ani să plece la muncă în străinătate. A ales Marea Britanie, unde lucrează la un centru de colectare a deşeurilor. Tatăl a cinci copii, bărbatul locuieşte în Birmingham. Românul speră că aducându-şi familia în Marea Britanie va primi o casă cu trei sau patru dormitoare. Pe lângă banii primiţi de la stat, va beneficia de sistemul de sănătate gratuit, copiii săi vor merge la şcoală fără niciun cost, întreaga familie urmând să-și suplimenteze veniturile.

Beneficiile sunt uriaşe”, a spus el. „Viaţa aici este mai bună pentru că şi salariile sunt mai mari. Nu fac nimic greşit”, a declarat românul.

„E dreptul meu să cer aceste beneficii. În România, sistemul de sănătate este foarte prost, însă aici ți se oferă tratament gratuit”, a mai spus Nicu Popescu.

Afirmaţiile românului au pus pe jar presa şi autorităţile, scoţând în evidenţă problemele legislaţiei britanice în ceea ce priveşte drepturile imigranţilor.

Un stat membru al UE trebuie să poată refuza acordarea de ajutoare sociale cetăţenilor străini care nu pot face dovada că-şi caută de muncă şi care vin dintr-o altă ţară a Uniunii Europene doar pentru a obţine indemnizaţii sociale, a stabilit, marţi, Curtea de Justiţie a UE. Nicu Popescu are, însă, un loc de muncă.

Un membru al parlamentului britanic a declarat, la auzul afirmaţiilor românului: „Atitudinea acestei familii sintetizează atitudinea oamenilor din ţările estului Europei”.

„Sistemul nostru este deschis abuzului când vine vorba de beneficii. (…) Oamenii pot profita de sistem şi de aceea vin atât de mulţi. E nevoie de măsuri mai stricte”, a mai spus acesta.

Şi oamenii de rând sunt scandalizaţi de această situaţie și susţin că românul ar putea ajunge să câştige mai mult ca ei, după plătirea taxelor.

Sursa: Ziare.com
Fotto: dailymail.co.uk

  1. Dar asta e o prostie!! Nici romanul nu stie ce vorbeste!! E foarte dificil sa primesti benefits in UK…pana si alocatia copilului o primesti abia la 3 luni dupa ce o soliciti…Aici trebuie sa muncesti, altfel nu -i lapte si miere asa cum spune el!! Si de ce nu se scandalizeaza britanicii de pakistanezii si irakienii cu cate 7-10 copii !!!

    Raspunde
  2. eu sunt aici de 2 ani si nu am primit nimic nici serviciu nimic dar o duc bine pt ca stiu ce trebuie sa fac ca ei sa nu se prinda 🙂

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.