Scandal de CORUPȚIE la Casa de Pensii: Prejudiciu uriaş, după ce au fost făcute sute de PENSIONĂRI ILEGALE

Scandal de CORUPȚIE la Casa de Pensii: Prejudiciu uriaş, după ce au fost făcute sute de PENSIONĂRI ILEGALE

Averea a trei medici de la Casa de Pensii Caraş Severin a fost pusă sub sechestru după ce aceștia ar fi luat mită de la peste 300 de pacienţi, creând la bugetul de stat un prejudiciu de un milion de euro.

Cei trei medici din Caraș-Severin au fost trimişi în judecată, fiind acuzați de luare de mită după ce ar fi aprobat ilegal sute de dosare de pensionare.

În schimbul sumelor de bani, medicii au eliberat sau au prelungit decizii de pensionare pentru grad de invaliditate, au eliberat „decizii medicale privind pierderea sau diminuarea capacităţii de muncă” sau au atestat „oficial gradul de invaliditate şi drepturile de asigurări sociale ce decurg din această încadrare”, susțin procurorii anticorupție.

De asemenea, anchetatorii precizează că doi dintre medici cereau şi primeau bani de la pacienţi pentru a le aviza încadrarea în grad de invaliditate, respectiv pentru a-i menţine în această categorie cu ocazia revizuirii periodice, în conformitate cu prevederile legislaţiei privind sistemul unitar de pensii publice.

Unul dintre medicii acuzați de luare de mită este chiar şeful Serviciului de Evaluări medicale a Casei de Pensii. Doctorii primeau între 300 şi 1.500 de euro pentru eliberarea deciziilor de pensionare.

Foto: bayareacollege.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.