SCANDAL la şedinţa Consiliului Local! Falcă L-A DAT AFARĂ din sală pe Marin Lupaş

SCANDAL la şedinţa Consiliului Local! Falcă L-A DAT AFARĂ din sală pe Marin Lupaş

Şedinţa publică extraodinară a Consiliului Local Municipal care a avut loc astăzi a fost una cu schimburi dure de replici şi cu ameninţări.

Subiectul care a iscat scandal a fost proiectul de hotărâre privind aprobarea angajamentului de susţinere financiară în perioada 2016-2026 a candidaturii Municipiului Arad la acţiunea Uniunii Europene „Capitală Europeană a Culturii” pentru anul 2021, în România, la iniţiativa primarului.

Consilierul municipal PSD Marin Lupaş a avut o intervenţie care a stârnit reacţii dure din partea primarului: „Propun scoaterea din ordinea de zi a acestui punct, pentru că, după cum am mai spus şi în comunicate de presă, este o cacealma, o «ciorbă administrativă».”  El a evidenţiat faptul că există anumite reţineri faţă de proiectele lansate de Falcă şi că acestea nu se bucură de încredere.

Gheorghe Falcă a replicat: „Mulţumesc liderului PSD că ne confirmă faptul că ei nu doresc candidatura Aradului la acţiunea Capitală Europeană a Culturii, în ceasul al doisprezecelea după ce mai mulţi oameni au muncit pentru acest proiect. Amânarea proiectului înseamnă, indirect, să nu mai candidăm”. Primarul a enumerat beneficiile care le va aduce pentru Arad această candidatură şi fondurile care vor fi alocate. De asemenea, a precizat că dosarul de candidatură trebuie expediat la Bucureşti până în 10 octombrie.

Ionel Ciupe, copreşedinte ALDE Arad, i-a dat dreptate consilierului PSD şi a avut intervenţii chiar şi după ce proiectul s-a votat. Primarul a cerut respectarea regulamentului şi a spus că va suspenda şedinţa dacă se mai intervine aşa. Cu toate acestea, Marin Lupaş i-a luat apărarea lui Ciupe, iar apoi din cauza haosului creat de ceartă, primarul a ameninţat că, potrivit regulamentului, are dreptul să solicite evacuarea din sală a oricărui consilier.

Consilierul Marin Lupaş, pentru a evita o premieră în Consiliul Local, şi anume să fie scos cu forţa din sală, a ales să plece de bună voie.

Proiectul care a încins spiritele a trecut cu 16 voturi.

  1. Manarelile trebuie sa continue. Mai bine dadea afara toti consilierii si hotara singur. Era acelasi lucru .

    Raspunde
  2. Oameni buni ce se intimpla.Sa dai afara din sala pe cei care nu accepta gindirea ta.Nu-mi vine sa cred! ARADUL este al aradenilor.

    Raspunde
  3. Credeam ca de cand umbla cu Diana Costea, dom’ primar s-a mai temperat un pic.

    Raspunde
  4. Am spus si o mai repet ARADU nu poate castiga TITLU DE CAPITALA CULTURALA cind ai in JURUL PALATULUI ADMINISTRATIV AL URBEI OAMNENI CE HABAR NU AU CE INSEAMNA ‘CULTURA’cind pui manager gen vacean cind tu primar prin chipul si asemanarea ta ,ai distrus o FILARMONICA ce nu au reusit COMUNISTI ai reusit tu falca in 12 ani de mandat.

    Raspunde
  5. Dragi consateni pana nu pricepeti ca acest primar nu face nimic daca nu „marcheaza francu” pe considerentul ca masa amorfa merge in continuare pe ideea – lasa ca a facut ceva pentru Arad-vom avea tot acest tip de spectacol de prost gust.

    Raspunde
  6. ASTA INSEAMNA SA FII MAFIOT 8 octombrie, 2015, 12:27 pm

    sa te urasca 80 la suta dintre aradeni dar sa te voteze cei 20 la suta care merg la vot: ASTA INSEAMNA SA FII MAFIOT!

    Raspunde
  7. Este posibil ca primul ministru(executive) sa dea afara un parlamentar din sedinta parlamentului?
    Este posibil ca directorul unei societati sa dea afara un membru al cosiliului de administratie?
    Ce vremuri traim?!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.