SCANDAL MONSTRU cu ACUZE DURE, în Baroul Arad! Coţofană vs. Alunaru (VEZI DOCUMENTE)

SCANDAL MONSTRU cu ACUZE DURE, în Baroul Arad! Coţofană vs. Alunaru (VEZI DOCUMENTE)

Un uriaş scandal zguduie Baroul Arad, după excluderea din profesia de avocat a lui Gheorghe Coțofană, soţul fostei judecătoare Lavinia – Nicoleta Coțofană, exclusă la rândul ei din magistratură.

Lavinia – Nicoleta Coțofană a luat vehement poziţie după ce Uniunea Naţională a Barourilor din România a dat publicităţii un comunicat „privind admiterea cererii de apărare profesională a domnului avocat Cristian Alunaru, decanul Baroului Arad”.

Să le luăm pe rând. Vă lăsăm să parcurgeţi, mai întâi, comunicatul Uniunii Naţionale a Barourilor din România:

COMUNICAT DE PRESĂ

privind admiterea cererii de apărare profesională a domnului avocat Cristian Alunaru, decanul Baroului Arad

În ședința din 19-20 ianuarie 2018, Comisia Permanentă a UNBR, în aplicarea art. 68 alin. (1) lit. h) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat a constatat că demersurile cu caracter public întreprinse în mod repetat la adresa domnului decan al Baroului Arad, prof. dr. avocat Cristian Alunaru în legătură cu decizia Consiliului Baroului Arad de excludere din profesia de avocat a domnului Coțofană Gheorghe, inclusiv prin mijloace mass-media a afectat reputația profesională a domnului prof. dr. avocat Cristian Alunaru.

Comisia Permanentă a UNBR are obligația legală de a apăra reputația profesională a avocatului, la cererea acestuia, pe baza cercetărilor și  a propunerilor înaintate de consiliul baroului din care face parte.

Verificările Comisiei Permanente a UNBR și hotărârile judecătorești, definitive și irevocabile, pronunțate în legătură cu situația generată de excluderea din profesia de avocat a domnului Coțofană Gheorghe, cercetările efectuate de Consiliul Baroului Arad și înscrisurile oficiale puse la dispoziția Comisiei Permanente de acest organ al profesiei au fundamentat aprecierea Comisei Permanente că, prin folosirea unor informații denaturate care au fost transmise în spațiul public cu intenția vădită de dezinformare și denigrare a instituțiilor profesiei de avocat și a reputației profesionale a decanului unui barou, s-a produs afectarea reputației profesionale a domnului prof. dr. avocat Cristian Alunaru.

Comisia Permanentă a UNBR a apreciat că situația creată a afectat reputația profesională a domnului avocat prof. dr. avocat Cristian Alunaru.

Raportul final al Consiliului Baroului Arad privind cercetările efectuate poate fi vizualizat pe site-ul www.unbr.ro (Click AICI pentru Raport).

Prezentul comunicat va fi dat publicității pe site-ul www.unbr.ro și va fi transmis Baroului Arad și domnului prof. dr. avocat Cristian Alunaru.

COMISIA PERMANENTĂ A UNBR

Comunicatul are şi „ataşări” (obligatoriu de citit!). Este vorba despre:

– Cererea de apărare a reputației decanului Baroul Arad

– Comunicare Baroul Arad înscrisuri

– Informare a decanului Baroului Arad

– Decizia nr. 287/20.01.2018 a Comisiei Permanente a U.N.B.R.

Replica Laviniei – Nicoleta Coțofană

De cealaltă parte, Lavinia – Nicoleta Coțofană a dat publicităţii următoarele:

Către
Uniunea Națională a Barourilor din România

Subsemnata Lavinia-Nicoleta Coțofană, având în vedere Comunicatul de presă privind admiterea cererii de apărare a reputației profesionale a Decanului Baroului Arad, domnul avocat Cristian Alunaru, pentru corecta informare a Comisiei permanente care a pronunțat Decizia nr. 287 din 20.01.2018, a avocaților și a oricărei alte persoane interesante, vă aduc la cunoștință următoarele:

Domnul Alunaru Cristian a dezinformat Comisia Pemanentă. Voi referi punctual doar la câteva aspecte, astfel:

1) Contrar celor susținute, domnul Alunaru Cristian este urmărit penal in personam pentru săvârșirea mai multor infracțiuni împotriva subsemnatei, inclusiv mărturie mincinoasă, în dosarul penal nr. 697/P/2017 instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. Domnia sa a dobândit calitatea de suspect încă de la începutul anului 2017, astfel cum rezultă din adresa emisă de Ministerul Public la data de 09.02.2017.
2) Dispozițiile privind ajutorul public judiciar au fost încălcate de către Baroul Arad, Consiliul Superior al Magistraturii, constatând ulterior excluderii subsemnatei corectitudinea poziției mele, faptul că situația de la Arad era singulară și ilegală, dispunând de altfel monitorizarea Judecătoriei Arad și a Tribunalului Arad, astfel cum rezultă din Hotărârea nr. 1628/24.11.2016 a Secției de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Cele reținute în cererea de apărare a reputației profesionale a subsemnatei la care face referire domnul Alunaru Cristian sunt anterioare verificărilor efectuate de Inspecția Judiciară, fiind contrazise de cele constatate (aspecte reținute în Hotărârea nr. 1628 din 24.11.2016 – paginile 31, 36 și 38). Toate aceste aspecte îi sunt cunoscute de altfel domnului Decan Alunaru, dar dumnealui a ales să dezinformeze Comisia Permanentă a U.N.B.R.
3) Subsemnata am calitatea de avertizor de integritate conform Legii nr. 571/2004 începând cu data de 01.02.2016, conform constatărilor Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții. Decizia Comisiei a fost luată cu unanimitate la data de 24.11.2017.
4) Soțul meu nu este urmărit penal în niciun dosar și a obținut gradul de profesor universitar în 2001.
Referitor la celelalte insinuări ale domnului Alunaru Cristian referitoare la o pretinsă implicare a mea sau a soțului meu în acțiuni de amenințare a domniei sale, fac precizarea fermă că nu avem nicio legătură și că sper ca Ministerul Public să instrumenteze de urgență această plângere dacă există și în cazul în care într-adevăr a existat o asemenea infracțiune să facă cunoscute persoanele implicate.

Atașez adresa emisă de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara în dosar nr. 697/P/2016, Hotărârea nr. 1628/24.11.2016, Minuta Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din data de 24.11.2016 și certificat care atestă dobândirea de către soțul meu a gradului universitar de profesor.

Având în vedere cele sesizate, vă solicit revocarea Deciziei nr. 286 din 20.01.2018 a Comisiei Pemanente, luarea măsurilor care se impun având în vedere lipsa de onestitate și probitate profesională a Decanului Baroului Arad și totodată, publicarea pe site-ul U.N.B.R. a prezentei informări și a documentelor atașate.

Cu deosebită considerație,

24.01.2018 Lavinia-Nicoleta Coțofană

Cristian Alunaru şi Doina Paul, cercetaţi penal

Fosta judecătoare a uzitat şi ea de „ataşări”, punând la dispoziţia tuturor celor interesaţi un document al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, în care se arată că a fost începută urmărirea penală asupra lui Cristian Alunaru, decanul Baroului Arad, şi a Doinei Paul, un nume cunoscut arădenilor îndeosebi prin poziţia administrativă pe care a ocupat-o vreme îndelungată în Palatul Administrativ.

Iată documentul:

Cu siguranţă, această telenovelă avocăţească nu şi-a consumat ultimul cartuş, urmând să mai asistăm la episoade care dezvăluie publicului luptele intestine din controversata lume a justiţiei româneşti.

  1. justitia e si ea ca si Romania adica mioritica

    Raspunde
  2. dar de cum se dau oficiile cand scrieti???

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.