SCANDALUL „OFIŢERULUI ACOPERIT”/ Calimente nu a primit nici o cerere de Băsescu pentru audierea conducerii SIE

SCANDALUL „OFIŢERULUI ACOPERIT”/ Calimente nu a primit nici o cerere de Băsescu pentru audierea conducerii SIE

Deputatul PNL Mihăiță Calimente, președintele Comisiei de control al SIE, a declarat, luni, că nu a primit „nici un fel de cerere” de la șeful statului, Traian Băsescu, privind audierea membrilor Serviciului, în contextul scandalului „ofițerului acoperit”, informează Agerpres.

Comisia specială a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar, asupra activității Serviciului de Informații Externe, a avut, luni, o ședință la care a participat și conducerea SIE.

„Cererea domnului președinte în baza actelor normative în vigoare cu referire la secretul de stat nu putea obține din partea Serviciului un asemenea răspuns. Lucrul acesta este documentat nu numai de hotărârea de guvern dată anul trecut, în 2013. Eu în mod expres am întrebat: dacă nu exista această hotărâre, ar fi putut da Serviciul un alt răspuns? Mi s-a explicat că nu putea fi dat un alt răspuns. Avem și o hotărâre a Parlamentului, Hotărârea 44 din 1998, care spune care sunt și limitele Comisiei, până la ce nivel putem obține informații de la Serviciu”, a spus Calimente, la finalul ședinței comisiei.

Totodată, precizează deputatul PNL, un articol din hotărârea menționată prevede faptul că informațiile, referitoare la personalul SIE, nu sunt accesibile Comisiei.

„Acolo este un articol care spune foarte clar că ceea ce înseamnă operațiuni și acoperirea personalului sau ofițerilor care lucrează în Serviciu, la aceste informații nici comisia nu are acces. Cei de la Serviciu ne-au spus că au avut o corespondență cu președintele. Președintele le-a trimis de trei ori începând de anul trecut această cerere. De fiecare dată răspunsul Serviciului a spus că nu este în măsură să ofere un asemenea răspuns și în final i s-a spus domnului președinte să se adreseze Comisiei parlamentare de control al SIE”, a mai spus Mihăiță Calimente.

 

  1. hop si Calimente in scandal! ce sa spun……

    Raspunde
  2. De departe acest Calimente e cel mai antipatic si ursuz personaj din politica aradeana , pe de alta parte el este ” seful” comisiei care de fapt este de decor.

    Raspunde
  3. Fugi ma panarama vixosa care esti , marele si curajosul ( C ) Alimente , ipocritule si degraba lingaul lu Falca….du-te cat mai departe si ramai dreakului acolo.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.