Societatea civilă cere PEDEPSIREA celor care au tăiat copacii de la Ratio Beach

Societatea civilă cere PEDEPSIREA celor care au tăiat copacii de la Ratio Beach

Societatea civilă din Arad care se implică activ în salvarea Parcului Eminescu a luat poziţie vizavi de tăierea copacilor de la Ratio Beach, din incinta Ştrandului „Neptun”, şi cere pedepsirea vinovaţilor.

„Suntem îngrijorați de degradarea continuă a spaţiilor verzi în municipiul Arad. Pe fondul politicii oficiale agresive față de mediu, proprietarii unui local din incinta Ștrandului «Neptun» au tăiat copacii care se aflau de zeci de ani pe malul stâng al Mureșului. Aparent, proprietarul terenului, Primăria Municipiului, nu a fost anunțat.

Cerem Primăriei Arad, în calitate de proprietar al terenului, să ia de urgență măsurile legale, să sesizeze Garda de Mediu și autoritățile competente ale statului, să solicite urmărirea penală a celor vinovați și să comunice opiniei publice toate măsurile luate. În caz contrar considerăm primăria complice la această barbarie și anunțăm că vom extinde protestul nostru și asupra celor întâmplate la ștrand”, se arată într-un comunicat de presă al reprezentanţilor societăţii civile.

Un nou miting pentru Parcul Eminescu
Evenimentul neplăcut de la Ştrandul Neptun nu a distras atenţia de la principala problemă aflată în aceste zile pe agenda arădenilor: Parcul Eminescu, unde Primăria Arad vrea să construiască o parcare. „Întrucât primăria nu și-a retras proiectul de transformare a parcului Eminescu în parcare, anunţăm continuarea protestelor. Sâmbătă, 17 ianuarie, ora 11:00, îi așteptăm pe arădeni în Parcul Eminescu, la Crucea Martirilor, pentru a spune NU desființării parcului”, anunţă reprezentanţii societăţii civile.

Foto: aradon.ro

  1. jos Falca demolatorul de garaje si omul care face numai nemernicii

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.