Transalpina, ÎNCHISĂ parțial în week-end. MOTIVUL!

Transalpina, ÎNCHISĂ parțial în week-end. MOTIVUL!

Circulația rutieră pe DN 67 C (Transalpina) va fi închisă parțial în acest sfârșit de săptămână, când stațiunea montană Rânca va găzdui Campionatul Naţional de Viteză Dunlop Cupa Gorjului – „Vino acasă la Brâncuşi!“.

Cei mai buni piloţi de viteză în coastă din ţară, care vor concura în cea de-a patra etapă a campionatului naţional sunt prezenți zilele acestea în județul Gorj. Printre aceștia se numără și cunoscutul prezentator TV, Dani Oțil.

 

otil

Cei care doresc să parcurgă în acest sfârșit de săptămână „Drumul Regelui”, trebuie să țină cont de faptul că de la ieșirea din localitatea Novaci până la intrarea în localitatea Rânca, circulația rutieră va fi întreruptă sâmbătă, în intervalul orar 8.00 – 19.30 şi deschisă în intervalul 13.00 – 14.00, iar duminică, în 10 iulie, circulația autovehiculelor va fi închisă în intervalul orar 8.00 – 18.00 şi deschisă în intervalul 12.00 – 13.00.

În pauzele anunţate, un grup de motociclişti şi-a propus să organizeze parade pentru promovarea Transalpinei şi a zonei Rânca.

Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între orașele Novaci, din județul Gorj, și Sebeș, din județul Alba, fiind anual închis pe perioada iernii.

Drumul a fost construit pe vremea romanilor, având o importanță strategică, și a fost modernizat în perioada interbelică, în timpul lui Carol al II-lea, fiind cunoscut ca „Drumul Regelui”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.