Mai multe articole din rubrica "" ↑

PROTOCOL între ULAL şi Direcţia Judeţeană de Evidentă a Persoanelor Arad

PROTOCOL între ULAL şi Direcţia Judeţeană de Evidentă a Persoanelor Arad

Asociaţiile de proprietari se confruntă cu o fluctuaţie de persoane în imobile, afirmă reprezentanţii Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad.

Din acest motiv, ULAL şi Direcţia Judeţeană de Evidentă a Persoanelor Arad au semnat un protocol de colaborare în vederea realizării sarcinilor comune pe linie de evidentă a persoanelor.

„Protocolul de colaborare vine în sprijinul asociaţiilor de proprietari prin identificarea soluţiilor de punere în legalitate pe linie de evidenţă a persoanelor pentru cazurile depistate prin responsabilii cărţilor de imobil. Este vorba de prevenirea situaţiilor de cazare a persoanelor fără a fi înscrise în cartea de imobil conform H.G. 1375/04.10.2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare unitară a dispoziţiilor legale privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa, şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, precum şi instruirea şi îndrumarea responsabililor cu cartea de imobil în vederea întocmirii şi actualizării acestora”, a declarat Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad, care susţine că în ultimul timp asociaţiile de proprietari se confruntă cu o fluctuaţie de persoane în imobile.

Potrivit H.G. 1588/2007 privind Normele de aplicare a Legii 230/2007 de înfiinţare, organizare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari, persoanele care locuiesc minim 15 zile trebuie să fie înscrise în cartea de imobil şi să participe la plata cheltuielilor comune.

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.