CUMPLIT/ Un bărbat a MURIT STRIVIT la locul de muncă! Accidentul, CERCETAT de ITM Arad

CUMPLIT/ Un bărbat a MURIT STRIVIT la locul de muncă! Accidentul, CERCETAT de ITM Arad

Un bărbat în vârstă de 49 de ani și-a pierdut viața la locul de muncă, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Arad.

Accidentul s-a petrecut marți, în incinta fostului Combinat Chimic din Vladimirescu, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Săvârşin. Victima era angajată ca şofer.

Potrivit ITM Arad, „victima a vrut să îndrepte tijă de la cala trailerului remorcat la capul tractor al autocamionului pe care îl conducea, a scos bolţul şi inclusiv siguranţă acestuia, s-a urcat apoi pe cală, în partea din spate a trailerului. A căzut, cala răsturnându-se peste el, strivindu-i pieptul şi mâna stângă. A fost transportat la spital, unde a decedat. Inspectorii de muncă efectuează cercetări pentru elucidarea împrejurărilor şi stabilirea cauzelor care au condus la producerea evenimentelor”.

„Atragem atenţia, din nou, atât angajatorilor cât şi angajaţilor că nerespectarea normelor de securitate a muncii, a instrucţiunilor de lucru a lucrului în condiţii de siguranţă a muncii pot atrage consecinţe deosebit de grave inclusiv din punct de vedere legal deoarece, conform Noului Cod Penal neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă de către persoana care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri, dacă se creează un pericol iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnăvire profesională, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă iar dacă fapta este săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă”, atrag atenția reprezentanții ITM.

Foto: Arhiva

  1. […] „Victima a vrut sa îndrepte tija de la cala trailerului remorcat la capul tractor al autocamionului pe care îl conducea, a scos boltul si inclusiv siguranta acestuia, s-a urcat apoi pe cala, în partea din spate a trailerului. A cazut, cala rasturnandu-se peste el, strivindu-i pieptul si mana stanga. A fost transportat la spital, unde a decedat. Inspectorii de munca efectueaza cercetari pentru elucidarea împrejurarilor si stabilirea cauzelor care au condus la producerea evenimentelor”, au transmis reprezentantii ITM pentru newsar.ro. […]

    Raspunde
  2. […] „Victima a vrut sa îndrepte tija de la cala trailerului remorcat la capul tractor al autocamionului pe care îl conducea, a scos boltul si inclusiv siguranta acestuia, s-a urcat apoi pe cala, în partea din spate a trailerului. A cazut, cala rasturnandu-se peste el, strivindu-i pieptul si mana stanga. A fost transportat la spital, unde a decedat. Inspectorii de munca efectueaza cercetari pentru elucidarea împrejurarilor si stabilirea cauzelor care au condus la producerea evenimentelor”, au transmis reprezentantii ITM pentru newsar.ro. […]

    Raspunde
  3. Dumnezeu sa-l odihnească în pace !! ?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.