Un Consiliu liniştit

Ordonanţa privind migraţia politică a acutizat, la Arad, lupta care se duce în culise între Gheorghe Falcă şi Nicolae Ioţcu. Primul este primar al municipiului iar cel de al doilea preşedinte al Consiliului Judeţean. Ambii sunt membri ai PDL, unul preşedinte iar celălalt cât pe ce să fie preşedinte. De aici şi conflictul, pentru că actualul preşedinte al partidului (Falcă) ar fi vrut să candideze singur, ca şi Ceauşescu, pe vremuri. Cel de al doilea nu l-a lăsat, dar a pierdut graţie jocurilor de culise şi a unor trădări de poveste. Şi nu numai.

Acum, cel dintâi, vrea să-l execute pe cel de al doilea. Adică, Falcă pe Ioţcu. Numai că nu e chiar atât de simplu. Ioţcu are şi el susţinătorii săi. Şi nu puţini, ba chiar mai mulţi decât Falcă, dacă ar fi să ascultăm părerea membrilor de partid care nu se tem să o recunoască. Şi Ioţcu mai are ceva: sprijinul liderilor PDL din capitală. Ceea ce nu-i face simplă „misiunea” lui Falcă.

Totuşi, primarul Aradului nu se lasă. După ce a încercat, fără succes, să-i fure lui Ioţcu frâiele Consiliului Judeţean prin intermediul omului de casă Adrian Ţolea, Gheorghe Falcă a mutat hotărâtor în încercarea de a impune o majoritate în consiliu care să-l transforme pe preşedintele forului judeţean în obiect de decor. Astfel, i-a „şutit” pe PP-DD-iştii Remus Romulus Guţu (vicepreşedinte al CJA) şi Valentin Covaliv (consilier), pe care i-a înscris în PDL, obligându-i, în acest fel, să voteze după cum le dictează el. Aparent, din mişcarea asta atât Falcă, cât şi Guţu au avut numai de câştigat. Primul s-a asigurat de două voturi în plus în Consiliul Judeţean Arad, cel de al doilea şi-a consolidat funcţia, bazându-se, desigur, pe promisiunile lui Falcă.

Planurile primarului de a pune stăpânire şi pe Consiliul Judeţean Arad sunt ameninţate însă de ordonanţa lui Ponta privind migraţia politică, adică tocmai de cadrul legislativ în virtutea căruia a dorit să-i fure majoritatea lui Ioţcu. Pentru că, să fim serioşi, la cât de „iubit” este Falcă în rândul colegilor săi de partid, am putea asista la o bruscă dorinţă de independenţă a consilierilor judeţeni ai PDL. Spun asta pentru că un grup al independenţilor se conturează deja la CJA, primii care au făcut pasul în acest sens fiind Daniel Duruş (care a părăsit PC) şi Gheorghe Seculi (care a părăsit PP-DD). Ulterior, „independenţii” s-ar putea alia în aşa fel încât să asigure o altă majoritate în Consiliu decât cea visată de Falcă. Caz în care actualii vicepreşedinţi Guţu şi Ţolea ar putea rămâne fără funcţii. Iar Ioţcu ar avea un Consiliu liniştit!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.