Universitatea „Aurel Vlaicu”, în FEBRA ALEGERILOR pentru funcţia de RECTOR

Universitatea „Aurel Vlaicu”, în FEBRA ALEGERILOR pentru funcţia de RECTOR

La Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad are loc, astăzi, alegerea rectorului instituţiei de învăţământ.

Au intrat în cursa pentru ocuparea funcţiei patru candidaţi: rectorul în funcţie – prof. univ. dr. Ramona Lile, prorectorul – prof. univ. dr. Florentina Munteanu, prof. univ. dr. Virgil Duma şi decanul Facultăţii de Ştiinţe Exacte, conf. univ. dr. Sorin Nădăban.

Pentru a fi validate rezultatele este necesară prezenţa a cel puţin 50% plus 1 din numărul total de electori. În cazul în care nu se va întruni jumătate plus unu din numărul total de votanţi, va fi organizat un nou tur de scrutin în maxim 7 zile, fără a mai fi necesară participarea  majorităţii electorilor.

Pentru a fi declarat câştigător din primul tur, cel puţin unul dintre candidaţi trebuie să obţină majoritatea simplă din numărul total al voturilor exprimate. Dacă nici unul nu va obţine acest procent, va fi organizat un al doilea tur de scrutin, în maxim trei zile lucrătoare, la care vor participa primii doi candidaţi în ordinea numărului de voturi primite. Va fi declarat câştigător cel care va obţine cele mai multe voturi „pentru”.

De remarcat, că astăzi votarea se va finaliza la ora 16, după care vom reveni cu amănunte.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.