VIDEO/ Primul ministru care și-a cerut scuze unei ospătărițe pentru că o trăsese de păr

Un prim ministru cu obiceiuri „stranii” a fost nevoit să-și ceară scuze unei ospătărițe după ce aceasta l-a acuzat că a tras-o de mai multe ori de păr.

Potrivit ospătăriței din Auckland (Noua Zeelandă), șeful guvernului a tras-o de coadă în cel puțin șase rânduri în cursul vizitelor la cafeneaua în care aceasta este angajată. Și asta în condițiile în care femeia nu a făcut niciun secret din faptul că nu-i suportă comportamentul, ba mai mult, ea le-a spus gărzilor de corp ale premierului că îl va plesni dacă va continua cu acest obicei.

Premierul Noii Zeelande a trebuit să-și ceară scuze, miercuri, ospătăriței care l-a caracterizat drept „tiran al curții în recreație care trage de păr fete”, relatează AFP.

Ospătărița – care și-a păstrat anonimatul – a lansat aceste acuzații pe un site de stânga, explicând că John Key (53 de ani) a făcut-o să plângă.

Soția premierului neozeelandez, Bronagh, i-a spus acestuia „să lase în pace sărmana fată”, scrie ospătărița. Șeful guvernului, însă, dă impresia că „nu are nimic altceva de făcut”, acuză femeia: „Era ca un tiran într-o curte în recreație care trage de păr fete pentru a le face să reacționeze pentru a trăi un sentiment de putere”

La sfârșitul lunii martie, premierul i-a oferit două sticle cu vin, explicându-i că nu și-a dat seama cât de dezagreabil îi găsea ea comportamentul, mai spune fata. „Într-adevăr? Era aproape mai ofensator decât hărțuirea!”,
povestește femeia revoltată.

Serviciile primului ministru de centru-dreapta, care a fost ales pentru al treilea mandat în luna noiembrie, au declarat că acesta și-a cerut scuze ospătăriței.

„Este o cafenea pe care are obiceiul s-o frecventeze împreună cu Bronagh și amândoi au relații bune cu cei care lucrează acolo. El nu a vrut niciodată s-o pună într-o situație inconfortabilă și i-a cerut scuze”,  a precizat o purtătoare de cuvânt.

Liderul partidului Verzilor, Metiria Turei, a calificat comportamentul premierului drept „straniu”.

„Neozeelandezii știu că nu se poate merge într-o cafenea și trage de păr oamenii, mai ales dacă vi se spune că asta nu le place”, a declarat Turei pentru Fairfax New Zealand. „John Key trebuie să se supună și el regulilor ca toată lumea”, a încheiat Turei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.