Zsolt Torok, ÎN PERICOL pe Everest! RĂNIT la picioare, NU A FOST ÎNCĂ EVACUAT!

Zsolt Torok, ÎN PERICOL pe Everest! RĂNIT la picioare, NU A FOST ÎNCĂ EVACUAT!

Alpinistul arădean Zsolt Torok este încă blocat în tabăra de bază, informează Hungary Today, citat de Ziare.com. Starea lui începe să se deterioreze, având în vedere că a mai rămas doar cu hainele de pe el.

Colegul său de expediţie, traker-ul Marius Iliescu din Ploieşti, care a plecat din Nepal înaintea producerii avalanşei, a explicat care este situaţia lui Zsolt Torok.

„Are picioarele afectate”

„Este încă în tabăra de bază din Everest, doar cu hainele de pe el, toate lucrurile fiind distruse şi împrăştiate pe o suprafaţă imensă. Unul din bocancii de altitudine l-a găsit la 500 m. Nici un şerpas nu mai vrea să urce, aşa ca orice tentativa de ascensiune este blocată. Are picioarele afectate de perioada cât a stat în Camp1 şi nu se poate deplasa pe jos până în Lukla. Încearcă să beneficieze de asigurare, pentru a fi transportat cu elicopterul în Kathmandu. Preţurile la zborul cu avionul din Lukla au atins valori exorbitante. Să fim în continuare alături de el măcar cu gândurile bune!”, a declarat marţi Marius Iliescu.

Ulterior, miercuri, el a menţionat că situaţia este în continuare critică pentru Zsolt.

„A aşteptat toată ziua un elicopter care să-l recupereze de acolo dar nu a reuşit să plece. Organizatorul Daniel Mazur nu s-a mai ocupat de evacuare, operatorul de zbor agreat are elicopterul defect, agentul de asigurări austriac face eforturi mari pentru a găsi o soluţie în rezolvarea evacuării lui şi a altor alpinişti. Iar Zsolt este deosebit de afectat de situaţia în care se află. Şi, deocamdată, a venit iarăşi noaptea…”, a menţionat alpinistul român.

Cutremurul devastator care a lovit sâmbătă Nepalul a produs o avalanşă uriaşă în Munţii Himalaya. Patru alpinişti români au fost surprinşi de urgia zăpezii, între care şi Zsolt Torok.

Sursa: Ziare.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.