Două MARI FOCARE de COVID-19 în Arad. Care este situația actualizată în județ

Două MARI FOCARE de COVID-19 în Arad. Care este situația actualizată în județ

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi la sediul Consiliului Județean Arad, s-a discutat despre situația județului în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, până astăzi, 22 iulie, în Arad, au fost confirmate în total 836 de cazuri de îmbolnăviri, 35 dintre acestea fiind înregistrate în ultimele 24 de ore.

La nivelul județului, în acest moment sunt 125 de oameni infectați cu Sars-Cov-2, dintre care 56 sunt internați în spital, iar ceilalți 69 au fost externați sau au refuzat internarea.

În 24 de ore se pot efectua maxim 300 de teste, 124 fiind capacitatea aparatului de testare pentru o zi, restul testelor fiind făcute manual.

Arădenii au început să se autosesizeze, iar testele realizate la cerere au fost în jur de 200, din care 7% s-au dovedit a fi pozitive, iar în spitale s-au efectuat peste 1000 de teste la cerere, din care aproximativ 10 persoane au fost confirmate.

În județul Arad există două mari focare de coronavirus, la Sâmbăteni și la Seleuș.

La Sâmbăteni au fost confirmate 40 de cazuri de infectări, focarul răspândindu-se și în localitățile apropiate precum Covăsânț, Sântana sau Lipova.

Un alt focar este la comuna Seleuș, unde avem 24 de cazuri. Aici este o situație gravă, inclusiv la nivelul conducerii Primăriei fiind cazuri confirmate. Au fost depistați cu Covid-19 primarul Branc, dar și viceprimarul Mila, un medic din comună și mai mulți angajați din primărie.

În cadrul conferinței, Florina Ionescu, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a specificat:

La ora actuală avem 202 de locuri pentru pacienții pozitivi suspecți;
-S-au redeschis secțiile COVID-19 de la spitalul din Grădiște. Coordonatorul acestora rămâne medicul Adrian Wiener iar activitatea medicală va fi asigurată de medici infecționiști și pneumologi. Aici sunt disponibile 103 paturi, dintre care 12 pe Compartimentul ATI Covid;
-Nouă paturi unt disponibile pe Compartimentul de Boli Infecțioase Copii;
-Avem paturi pentru pacienții pozitive și pe diferite secții precum Obstetrică Ginecologie, Cardiologie, Neonatologie;
-76 de paturi sunt alocate pe secțiile destinate pacienților suspecți. În cazul în care numărul pacienților pozitivi va crește și aceste locuri nu vor fi suficiente avem pregătite paturi pe alte secții pentru a putea ajunge la un total de 311, din care 236 pentru pacienții pozitivi;
-Menținem circuitele separate pentru tratarea pacienților cu afecțiuni non-COVID;
-Cabinetele medicale din cadrul Ambulatorului rămân deschise pentru pacienții care au nevoie de consulturi de specialitate. Programarea se face telefonic iar pacienții vor trece prin triaj epidemiologic”.

Citește și:

Alte 35 de NOI CAZURI de CORONAVIRUS in judeţul nostru. În Arad se TESTEAZĂ MASIV

  1. […] Două MARI FOCARE de COVID-19 în Arad. Care este situația actualizată în județ […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.