INEDIT/ Lună de miere în junglă, în căutarea băştinaşilor din Papua – Noua Guinee

INEDIT/ Lună de miere în junglă, în căutarea băştinaşilor din Papua – Noua Guinee

Aventurierul arădean Adrian Moldovan nu se dezminte: Proaspăt căsătorit, acesta porneşte alături de soţia sa Alecsandra într-o lună de miere pe cât de tentantă, pe atât de periculoasă.

Cei doi pornesc spre Sumatra şi, apoi, spre Papua – Noua Guinee, în căutarea băştinaşilor din triburile Dani şi Yali, care până nu de mult practicau canibalismul.

Expediţia este programată a se desfăşura în perioada 1- 30 octombrie 2017 şi face parte din trilogia „Urme în deşert” (Africa de Sud, Botswana, Namibia, Zambia si Zimbabwe, care a avut loc în septembrie 2016), „Urme în pacific” (Indonezia – Sumatra / Papua-Noua Guinee, 1 – 30 octombrie 2017) şi „Urme în junglă” (Venezuela – Brazilia) programată anul viitor.

Despre „luna de miere” mai puţin obişnuită ne povesteşte Adrian Moldovan: „În ciuda subtitlului «Expediţia lunii de miere», condiţiile de expediţie nu vor fi deloc «dulci» – prin jungla din Sumatra precum şi în munţii înalţi din Papua Noua Guinee vom putea ajunge doar cu rucsacul în spate, cu cort, sac de dormit şi filtru de apă.
În Sumatra vom efectua un traseu de 3 zile cu înnoptare în junglă, din păcate însoţiţi de un ghid (conform legislaţiei în vigoare, este interzis accesul în Parcul Naţional turiştilor individuali). Punctul de atracţie este populaţia de orangutani, care aici este relativ obişnuită cu proximitatea umană.
În insulele coralifere Raja Ampat, unde însăşi ajungerea este foarte dificilă, vom rămâne 5 zile în care sperăm să exploatăm la maxim cunoştinţele noastre în materie de scufundări.
În Papua (jumătatea indoneziană a insulei), unde nu există drumuri, va trebui să zburăm cu un avion mic (bagaj limitat) în centrul insulei, la Wamena, pe valea râului Baliem. De acolo vom porni doar noi 2 în căutarea băştinaşilor din triburile Dani şi Yali. Cunoştinţele de limba indoneziană pe care m-am străduit să le acumulez în ultimele luni sperăm că ne vor fi de ajuns. Zic «sperăm» pentru că triburile Dani vorbesc o limbă proprie, utilizând limba oficială a ţării doar ca strictă necesitate. Accesul la satele cocoţate în munţii înalţi de 4000 m de lângă canionul râului Baliem este foarte dificil, cărările ghicite ducând pe poduri agăţate deasupra torentelor, prin junglă şi depăşind pasaje verticale dificile, totul de parcurs cu rucsacul în spate. Dificultatea traseului ne limitează cantitatea de provizii şi apă ce le putem duce cu noi. Va trebui să apelăm la localnici pentru găzduire în colibele de lemn (în caz de nevoie vom avea şi cortul la noi), pentru apă şi mâncare. Alimentaţia băştinaşilor pe care îi vom vizita constă în proporţie de 80% din cartofi dulci, dar nu faptul că vom consuma timp de 5 zile doar cartofi ne îngrijorează, ci lipsă curentului electric, a semnalului de telefon, internetului etc. – (vai de mine, oare se poate supravieţui în aceste condiţii?!) – lăsând glumă la o parte, dozarea acumulatorilor pentru aparatura foto-video şi a dispozitivelor GPS pentru orientarea prin jungla va fi o adevărată probă de foc.
Vă aşteptăm pe toţi să fiţi alături de noi în marea aventură «pacifică» pe facebook şi site-ul nostru. www.jurnaldevacanta.com.”

NewsAr va urmări pas cu pas aventura celor doi şi vă va ţine la curent cu întâmplările prin care va trece cuplul în junglele din sud-estul lumii.

  1. Mult, mult succes, dragilor in îndrăzneața aventura !

    Raspunde
  2. grija mare, sa nu fie foamete pe acolo! 😉

    Raspunde
  3. Papuașii pregătesc deja cazanul și frigările

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.