Sexagenară amendată cu 20.000 de lei pentru câteva zeci de pachete cu țigări de contrabandă

Sexagenară amendată cu 20.000 de lei pentru câteva zeci de pachete cu țigări de contrabandă

O arădeancă care vindea țigări de contrabandă a fost amendată cu 20.000 de lei.

Aceasta a fost depistată în cadrul unei razii ce a avut loc în municipiul Arad în cursul zilei de miercuri.

Polițiștii Municipiului Arad împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, jandarmi arădeni și efective ale Poliției Locale Arad au desfășurat în data de 7 septembrie, în intervalul orar 11 – 13 și 17 – 19, o acțiune de amploare cu efective mărite, pe raza municipiul Arad.

Activitatea a avut drept scop impunerea unui climat de ordine și siguranță publică, intensificarea măsurilor de combatere a faptelor ilicite, de reducere a riscului rutier precum și identificarea persoanelor care încalcă legea sau se sutrag urmăriri penale, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

În urma activităților desfășurate au fost legitimate 287 de persoane, dintre acestea 13 fără adăpost, au fost verificate 183 de autoturisme, totodată fiind depistată o persoană dispărută.  Polițiștii au aplicat 114 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 5 în baza Legii 61/1991 (2) privind ordinea și liniștea publică, 106 în baza OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, și una în baza Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, în valoare totală de 54.210 de lei.

Au fost reținute 3 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare. Persoanele fără adăpost depistate au fost luate în evidență, datele acestora fiind implementate în baza Poliției.

„Polițiștii Secției 1 Vlaicu au depistat în zona pieței agroalimentare Fortuna, o arădeancă de 62 de ani, care ar fi oferit spre vânzare 82 de pachete de țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă. Femeia a fost sancționată contravențional cu amendă de 20.000 de lei în baza Legii 227/2015, întreaga cantitate de țigarete fiind confiscată. De asemenea, tot polițiștii Secției 1 Vlaicu au depistat un bărbat de 61 de ani, din localitatea Șimleul Silvaniei, care figura în bazele de date ale poliției ca fiind persoană dispărută de la domiciliu din data de 21 august”, menționează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Foto: IPJ Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.