Un PRIMAR arădean cu apucături de SATRAP a fost CONDAMNAT să-i plătească unei angajate echivalentul a 5000 de euro cu titlul de DAUNE MORALE

Un PRIMAR arădean cu apucături de SATRAP a fost CONDAMNAT să-i plătească unei angajate echivalentul a 5000 de euro cu titlul de DAUNE MORALE

Tribunalul Arad a publicat, ieri, soluţia pe scurt în cadrul unui proces în care Ioan Turcin, primarul comunei Păuliş, a fost acuzat că a hărţuit o angajată.

Primarul a fost obligat de instanţă, în urma sentinţei de ieri, să plătească echivalentul în lei al sumei de 5000 de euro către Simona Anuţa Pascu, secretar al comunei Păuliş (între timp detaşată la Săvârşin), precum şi să-i respecte acesteia din urmă onoarea, reputaţia şi demnitatea în muncă.

Sentinţa vine ca urmare a unui proces intentat primarului de Simona Anuţa Pascu, faţă de care acesta a avut un comportament abuziv, de natură să o facă să părăsească instituţia. Lucru care s-a şi întâmplat, femeia cerând o detaşare pe o perioadă de şase luni, după care ar urma să revină la Primăria Păuliş.

Iată soluţia pe scurt, publicată de Tribunalul Arad, cu menţiunea că asupra sentinţei se poate face recurs, în termen de 15 zile. Este şi motivul pentru care nu dorim să intrăm acum în mai multe amănunte (există, de exemplu, înregistrări din care reiese comportamentul de satrap al primarului Turcin, asta ca să vă faceţi o idee despre caz). Asupra acestei speţe, care ar trebui să le dea fiori tuturor primarilor care se cred la rândul lor satrapi în instituţiile pe care le conduc şi în comunităţile pe care le „stăpânesc”, vom reveni la momentul potrivit.

Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Comunei Păuliş. Admite în parte acţiunea formulată de reclamanta Pascu Anuţa Simona în contradictoriu cu pârâtul Ioan Turcin – Primarul Comunei Păuliş, având ca obiect litigiu cu funcţionarii publici (Legea nr. 188/1999) şi, în consecinţă: Obligă pârâtul să respecte onoarea, reputaţia şi demnitatea în muncă a reclamantei şi să înceteze hărţuirea morală a reclamantei la locul de muncă. Obligă pârâtul să plătească reclamantei echivalentul în lei la data plăţii a sumei de 5000 Euro, cu titlu de daune morale. Respinge în rest acţiunea formulată de reclamantă în contradictoriu cu pârâtul Ioan Turcin – Primarul Comunei Păuliş. Respinge acţiunea formulată de reclamantă în contradictoriu cu pârâta Comuna Păuliş. Compensează cheltuielile de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Arad. Pronunţată în şedinţa publică din 29.01.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.

  1. […] Un PRIMAR arădean cu apucături de SATRAP a fost CONDAMNAT să-i plătească unei angajate echivale… […]

    Raspunde
  2. […] Un PRIMAR arădean cu apucături de SATRAP a fost CONDAMNAT să-i plătească unei angajate echivale… […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.