Vremea femeilor

Vremea femeilor

Aradul trăieşte, zilele acestea, efervescenţa specifică precampaniei electorale. Partidele şi societatea civilă se frământă, unele din dorinţa de a veni cu o ofertă tentantă în faţa electoratului, altele atente să nu-l supere pe „Gogu” (adică pe Falcă, pentru cei care n-au înţeles) iar unele punând orgoliile înaintea raţiunii. Până la urmă, la cum merg lucrurile în municipiu, e greu de crezut că vom mai avea partea de vreo surpriză mobilizatoare, Gheorghe Falcă putând – din punctul meu de vedere, cel puţin – să plece liniştit în Florida sau aiurea şi să se întoarcă după alegeri, că tot el va ocupa biroul nr. 1 din Palatul Administrativ. Unii mai mândri decât alţii, mai orgolioşi, mai deştepţi şi mai căpoşi, cei care se prezintă drept adversari ai primarului nu fac decât să-şi risipească anapoda energiile (şi banii), asigurându-i acestuia o victorie mai mult decât facilă. Spun mai mult decât facilă pentru că, realmente, îi fac cadou încă un mandat, fie el şi numai de câteva luni (se ştie că Falcă îşi doreşte să candideze, în toamnă, la alegerile parlamentare şi să plece la Bucureşti).

Dacă în municipiu nu prea mai are rost să ne batem capul cu ce va fi, aruncând puţin privirea prin judeţ constatăm, plăcut surprinşi, că tot mai multe reprezentante ale sexului frumos (o fi din cauza anotimpului) îşi fac loc în rândurile candidaţilor la primării. Dincolo de cele care sunt primăriţe deja (Şagu, Semlac), au mai apărut pretendente şi la Lipova, Păuliş, Zărand şi chiar Sebiş. Unele chiar cu şanse de a ajunge în fotoliile de primari.

La Lipova, Mirela Backin pare soluţia care să repună, odată pentru totdeauna, oraşul pe orbita dezvoltării. La Păuliş, Florentina Vesa reprezintă o rupere de trecut şi o speranţă pentru locuitorii comunei. La Zărand, avem chiar două pretendente: Mariana Daniela Dihel şi Adriana Chirilov, ceea ce face ca bătălia pentru funcţia de primar să fie cu atât mai interesantă. Dacă pe Chirilov o cunoaştem, domnişoara Dihel reprezintă mai mult decât o surpriză plăcută: pare însăşi soluţia pentru Zărand şi Cintei, după mandatele de tristă amintire (asta ca să folosesc un clişeu) ale primarului Moţ.

Ce va fi, va fi, vorba cântecului. Îmbucurător este faptul că femeile devin din ce în ce mai implicate în viitorul comunităţilor din care fac parte. Să sperăm că nu doar primăvara, anotimp care le face viaţa mai frumoasă, ci în permanenţă!

Loading...
  1. ati anticipat ceva cu titlul ala: pe Falca il va bate o femeie!!

    Raspunde
  2. il va bate Ela cum a batut-o si pe craiasa aia de i-au mers fulgii

    Raspunde
  3. Succes doamnelor!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.