ALERTĂ în Parcul Naţional Retezat: Trasee ÎNCHISE din cauza URȘILOR!

ALERTĂ în Parcul Naţional Retezat: Trasee ÎNCHISE din cauza URȘILOR!

Două zone din Parcul Național Retezat au fost închise turiștilor din motive de siguranță, după ce leşurile a peste 300 de oi au atras sălbăticiunile, în special urşii.

O turmă de oi a fost atacată de un urs, iar o alta a fost lovită de trăznet. Totul s-a întâmplat în munții Retezat, în apropierea unor trasee turistice. Primele măsuri luate de autorităţi au fost de a izola locurile unde se află cadavrele.

Jandarmii şi salvamontiştii au urcat, vineri, la o stână din apropiere de Poiana Pelegii din Munții Retezat, iar din discuţiile cu doi ciobani, angajaţi la stână, au aflat că în timp ce se se întorceau cu oile de la păscut, din zona Scocul Drăgşanului, în condiţii de ceaţă şi vizibilitate redusă, turma de oi a fost atacată de un urs. Oile s-au speriat şi au căzut într-o vale, călcându-se în picioare. În urma incidentului, aproximativ 300 de oi au murit, iar alte 100 căzute în râpă au fost recuperate de ciobani.

„În prezent, echipele de jandarmi montani, salvamontişti, silvicultori şi rangeri desfăşoară activităţi preventive de informare a turiştilor pentru a evita să se deplaseze pe traseele montane din zonele în care se află cadavrele animalelor, atât în mod direct prin discuţii personale, cât şi prin montarea unor panouri de avertizare şi informare”, a informat Dan Terteci, şeful Cancelariei Prefectului Hunedoarei.

Foto: Realitatea.net

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.