Bisericile, LA VERIFICAT! Cine şi de ce le calcă pragul înaintea Paştelui

Bisericile, LA VERIFICAT! Cine şi de ce le calcă pragul înaintea Paştelui

Controalele în biserici vor fi intensificate în zilele care urmează, pentru a stabili dacă sunt asigurate măsurile de prevenire a incendiilor, având în vedere că în perioada următoare credincioşii vor participa în număr mare la slujbe, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„Premergător sărbătorilor pascale, acţiunile inspectorilor de prevenire se vor derula cu precădere la unităţile de cult. (…) Pe timpul controalelor, specialiştii în prevenirea incendiilor vor avea în atenţie dotarea cu stingătoare a lăcaşurilor de cult, menţinerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalaţiilor electrice şi stabilirea zonelor de parcare astfel încât accesul autospecialelor de pompieri să nu fie afectat”, se arată într-un comunicat de presă al IGSU.

Pompierii vor instrui personalul bisericesc, „ocazie cu care vor fi prezentate măsurile care trebuie respectate înainte, pe timpul şi după terminarea slujbelor, astfel încât aceştia, la rândul lor, să le transmită şi enoriaşilor”, se mai precizează în comunicat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.