Guţu şi Ţiţirigă, la mâna PSD! Cum scapă de PIERDEREA mandatelor

Guţu şi Ţiţirigă, la mâna PSD! Cum scapă de PIERDEREA mandatelor

Declararea ca neconstituţională a Ordonanţei 55/2014 (privind migrarea aleşilor locali) a dat frâu liber scenariilor potrivit cărora mai mulţi consilieri judeţeni, municipali şi locali, care au migrat de la un partid la altul, îşi vor pierde mandatele.

Sunt vizaţi în acest sens Daniel Duruş şi Ioan Vesa (ex. PC), Cosmin Pereteatcu (ex. PSD), Remus Guţu – vicepreşedinte al CJA, Gheorghe Seculi şi Valentin Covaliv (toţi ex. PP-DD) şi Daniel Negrea (ex. PDL). Şi în Consiliul Local Municipal, vizaţi de pierderea mandatelor sunt Cătălin Ţiţirigă – viceprimar al Aradului (ex. PP-DD) şi Ionel Ciupe (ex. PNL).

Decizia Curţii Constituţionale îi face pe unii să-şi frece mâinile cu nerăbdare. Cel puţin în ceea ce-i priveşte pe Remus Guţu şi Cătălin Ţiţirigă, cei doi având destui colegi de partid (PNL) care ar adori să le ia locul, pentru că poziţiile pe care le deţin în prezent, de vicepreşedinte al CJA respectiv viceprimar al Aradului, sunt mai mult decât tentante.

Dacă la CJA cărţile sunt făcute în favoarea lui Caius Parpală, la municipiu lupta pentru funcţia de viceprimar este deschisă: Şi-o doresc mai mulţi, dar parcă mai abitir Ovidiu Moşneag şi Geanina Pistru.

Ceea ce omit însă toţi este faptul că Parlamentul are ultimul cuvânt de spus în acest caz, potrivit motivării deciziei Curţii Constituţionale care a declarat neconstituţională ordonanţa cu pricina. „Curtea constată că Parlamentul va trebui să respingă prin lege ordonanţa de urgenţă neconstituţională (…) şi să reglementeze măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada aplicării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.55/2014 pentru a le pune de acord cu deciziile Curţii Constituţionale”, se arată în motivare. Cu alte cuvinte, Guţu, Ţiţirigă şi toţi ceilalţi pot răsufla uşuraţi, pentru că efectele ordonanţei trebuie reglementate în plenul Parlamentului. Adică, acolo unde majoritatea este deţinută de PSD – partid care a beneficiat cel mai mult de pe urma migraţiei aleşilor. Şi care nu se va grăbi să-şi taie craca de sub picioare. Deci, Guţu, Ţiţirigă şi ceilalţi „migratori” pot sta liniştiţi: vor fi salvaţi de PSD!

  1. Se aude ca geanina mrege pe mana lui tipei si mosneag pe laaba lui balacel!

    Raspunde
  2. Mosneag-nici o sansa. e doar folosit. Geani e cea tare, care taie si spanzura!

    Raspunde
  3. tipei ala cu mutra lui de sobolan libidinos sigur va ajunge departe in politica aradeana , in special acuma dupa ce a bagat mana sub fusta gianinei

    Raspunde
  4. nu stiu cum sa comentez aceasta stire, nici nu vreau, dar poza este de milioane:)) e cea mai tare poza de pe acest site, poza deceniului in opinia mea:))))

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.